•  

Den Dungen is ein-de-lijk kampioen.

DEN DUNGEN - Op het hoofdveld van Den Dungen vloeide gistermiddag, net na half vijf, rijkelijk het bier. En champagne. En tranen. Want na een thriller tegen directe belager RKTVC mag Den Dungen (3-1) zich nu de kampioen van de vierde klasse D noemen.

Het was gisteren een schitterende apotheose van een mooi seizoen voor de groen-witten uit Den Dungen. Voorzitter Mari van Grinsven glom vooraf al van trots. "Kijk eens wat de club betekent voor het dorp. Meer dan duizend mensen aanwezig, een schitterende ambiance en een thriller op het programma." RKTVC had ook vele toeschouwers meegenomen en geloofde vooraf ook nog in een goede afloop. De geroutineerde ploeg uit Tiel had dan ook tot aan de winterstop soeverein aan kop gestaan. "Wij moesten warmdraaien maar kwamen in de luwte langzaam dichterbij. Na een mindere periode van RKTVC in december schoven we ze langzaam voorbij op de ranglijst", wist van Grinsven.

Gisteren zou de ploeg die de winst opstreek zich ook direct tot kampioen kronen. RKTVC en Den Dungen maakten hun positie op de ranglijst waar en in de eerste helft ontspon zich een spannend en gelijkopgaand duel, waarin de gasten iets uitgekookter speelden. "We kwamen er niet goed door en zij kopten hun tweede corner erin. Ik moest toen meer risico gaan nemen en gelukkig pakte dat in de tweede helft goed uit" , analyseerde een dolgelukkige trainer Stef Sijbers na afloop. RKTVC had via Boy Frederiks dus koppend een voorsprong genomen. Den Dungen gaf zich niet gewonnen en onder luide aanmoedigingen van het thuispubliek zocht het in de tweede helft volop de aanval. Als absolute plaaggeesten van de Tielenaren ontpopten zich Maikel Willems en Jaap Wonders. Willems leek alle schroom van zich af te gooien. Hij zat in de eerste helft compleet in de tang, maar met enkele rushes liet hij in de tweede helft zijn directe tegenstander in het stof bijten.

Na een kwartier in de tweede helft was een actie van Willems de aanzet tot de gelijkmaker. Zijn voorzet bereikte Jaap Wonders die Thomas van Lokven bereikte die wist te scoren: 1-1. Het gaf de thuisclub de vleugels. Even later was het direct weer raak. Een actie van Nicky van Lamoen werd door Jaap Wonders afgerond. De jongste speler uit de selectie leek van zenuwen in deze speciale wedstrijd geen enkele last te hebben. Hij speelde de geroutineerde verdedigers van RKTVC geregeld het bos in. " Hij speelde lekker", was een understatement van trainer Stef Sijbers die zijn pupil uiteindelijk een publiekswissel gunde.

RKTVC leek gebroken en Den Dungen rook bloed. Even later was een actie van Maikel Willems voldoende om topscorer Thomas van Lokven voor de tweede keer te laten scoren. Wat volgde was een laatste kwartier waarbij het aftellen was voor alles wat Den Dungen een warm hart toedroeg. In gevaar kwam Den Dungen niet meer en het feest kon na het laatste fluitsignaal losbarsten. Na drie keer een tweede plaats werd er dit jaar na tien jaar weer eens een kampioenschap gevierd. Dit leverde prachtige emoties en taferelen op. " Het was een spannende competitie maar we zijn terecht kampioen geworden" , sloot de vertrekkende trainer Stef Sijbers af.

Bron: website Brabants Dagblad

Terug naar het overzicht