•  

Supporters

Onze voetbalvereniging mag zich verheugen in een grote groep trouwe aanhangers. Supporters kennen we in alle leeftijdscategorieën, in allerlei vormen en voor diverse doelgroepen.

Als je op zaterdag bij de jeugdwedstrijden langs de lijn staat dan tref je daar de vaders, moeders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes om de fanatiek voetballende jonge telg van de familie aan te moedigen. Het is inmiddels alom bekend, dat deze supporters vooral de kinderen tot steun zijn als ze het coachen overlaten aan de daartoe aangestelde begeleiders en bij het supporteren vooral genieten van het voetbalspel van deze speelse voetballertjes.

In de namiddag als de junioren hun opwachting maken, wordt het veld omzoomd door ouders, vrienden en vriendinnen die de Dungenaren aanmoedigen. Het is goed te zien dat bij al onze jeugdteams –ongeacht het team waarin men speelt- ouders hun betrokkenheid tonen.

Bij de senioren hebben de meeste seniorenteams een vaste groep belangstellenden om zich heen. Langs de lijn hopend op winst, na afloop verzekerd van gezelligheid.

Wanneer onze selectieteams hun thuiswedstrijden spelen, is de tribune goed bezet. Ook bij het tweede elftal. De supporters voelen zich thuis bij onze club. Men geniet van een leuke partij voetbal en zoekt graag even het altijd gezellige clubhuis op.

Vooral ons eerste elftal heeft de laatste weken niet te klagen over belangstelling voor hun verrichtingen. Het moet spelers en begeleiders goed doen te zien dat er honderden supporters –ook voor derde klasse begrippen is dit uitzonderlijk- voor aanmoedigingen zorgen en sfeer brengen. Natuurlijk zijn de streekderby’s hierbij van belang. Afgelopen zondag tegen SCI hebben zowel Dungenaren als Gestelnaren voor, tijdens en na de wedstrijd gezamenlijk genoten van een waar voetbalfeest (mooie overwinning, mannen!).

RKVV Den Dungen beschikt over een grote groep standvastige supporters die ook hun favorieten in uitwedstrijden gaan ondersteunen. We zijn ervan overtuigd dat ook buiten het Jacobskamp en over de gemeentegrenzen heen de echte Dungense supporters meereizen om op zondagmiddag mee te leven met onze voetballers.

Zondag a.s. rekenen onze vaandeldragers op u tijdens de eerste wedstrijd buiten onze eigen gemeente. U bent van harte welkom. Voetballers en begeleiders gaan er alles aan doen om ook voor u een mooi resultaat neer te zetten.

Terug naar het overzicht