•  

Een Held Belt!

Vanaf vandaag zie je op ons sportpark posters of een vlag van de actie 'Een held Belt!' Deze actie die gericht is op het melden van grensoverschrijdend gedrag is een initiatief van GGD Hart voor Brabant en wordt van harte ondersteund door SC Den Dungen.

Lekker sporten in een veilige omgeving dat wil toch iedereen! Soms gebeuren er dingen die je geen goed gevoel geven. Vertrouw dat onderbuikgevoel en kom in actie! Want maar al te vaak durft, of kan, iemand die met grensoverschrijdend gedrag te maken heeft dat zelf niet.

Meestal wordt grensoverschrijdend gedrag geassocieerd met seksueel ongewenst gedrag, maar ook pesten, discriminatie, intimidatie en machtsmisbruik vallen hieronder. Verder kun je ook denken aan matchfixing en het gebruik van doping, drugs of overmatig alcohol.

Grensoverschrijdend gedrag opgemerkt of meegemaakt? Bel 088-3686813

Mensen die binnen onze vereniging met ongewenst gedrag te maken krijgen, kunnen hiervoor contact opnemen met de binnen SC Den Dungen aangestelde vertrouwenspersonen: Mari van Grinsven (afdeling voetbal) en/of Gerrie Kerkhof (afdeling korfbal); zie hiervoor contactgegevens op de website.

Terug naar het overzicht