•  

Meidenvoetbaldag bij VV Den Dungen was geslaagd

Afgelopen zaterdag 10 juni stond VV Den Dungen in het teken van meidenvoetbal. ’s-Ochtends was er een kennismakingstraining voor meiden in de leeftijd van 10 tot 13 jaar. Spelenderwijs maakten zij, met en zonder bal, kennis met de voetbalsport en merkten hoe leuk het is om als team samen te sporten. <klik hier voor foto's>

Met vlaggen in een welkomsthaag werden vervolgens ca 60 meiden, die deelnamen aan het Final League toernooi, welkom geheten. Vier meidenteams van de MO-15 uit Rucphen (RSV), Kaatsheuvel (DESK), Drunen (RKDVC) en VV Den Dungen streden ’s middags om de winst. Het toernooi werd officieel geopend door Cees van Drunen, voorzitter van VV Den Dungen en wethouder Lianne van der Aa van de gemeente Sint-Michielsgestel. Cees van Drunen benadrukte het sportieve karakter van het jeugdvoetbal en van het meidenvoetbal in het bijzonder: ‘’Daar kunnen volwassenen en professionals nog wat van leren”. Lianne van der Aa blikte terug op de tijd dat voetbalvereniging DVC uit Den Dungen het vrouwenvoetbal op de kaart heeft gezet, met onder andere meerdere landskampioenschappen: ‘’Ik was erbij toen mijn vader, die in die tijd wethouder van de gemeente Den Dungen was, het team bij het eerste kampioenschap huldigde. Wie weet zien wij jullie later ook wel terug op het hoogste podium!”.

 

Het toernooi verliep vlekkeloos, met regelmatig extra drinkpauzes vanwege de warmte. Het bleef spannend tot de laatste wedstrijd. Uiteindelijk namen de meiden van DESK uit Kaatsheuvel de 1e prijs mee naar huis.

Het was een warme maar een uitermate gezellige en geslaagde dag. Uiteraard hoopt VV Den Dungen dat in het nieuwe seizoen meerdere meiden als nieuw lid te mogen verwelkomen en dat het meiden en damesvoetbal in het dorp weer op de kaart gezet wordt.

Kon je er zaterdag niet bij zijn en zou je graag kennis willen maken met meidenvoetbal in Den Dungen? Dan kun je je opgeven voor een proeftraining in het nieuwe seizoen of contact opnemen met paul@scdendungen.nl Dat geldt ook voor meiden in de leeftijd van 13-15 jaar

 

 

 

 

 

Terug naar het overzicht