•  

Leon School - 40 jaar lid Voetbal

Leon School 1983-2023: 40 jaar lid

Leon werd ooit vereerd met de troetelnaam ‘d’n Bels’! In hoeverre zijn oorsprong bij onze zuiderburen ligt en of hij ooit deel uitmaakte van de Belgische Rode Duivels is niet opgetekend in de geschiedenisboeken van onze vereniging. Wel bekend is dat hij al veertig jaar lang verbonden is met het Groen Wit van Den Dungen en gedurende dit langdurig lidmaatschap op vele fronten zijn steentje heeft bijgedragen om de club van dienst te zijn.  

Hoewel klein van stuk stond Leon als voetballer zijn mannetje. Met zijn spelinzicht en zijn technische vaardigheden kwam hij op het middenveld aardig tot zijn recht. Hij had plezier in het voetbal en met zijn voetbalkwaliteiten kon hij gemakkelijk via de A1-junioren de stap naar de selectie maken. Vanuit Den Dungen 2 stroomde hij uiteindelijk door naar het eerste elftal waarin hij in de tweede helft van de jaren negentig een vaste waarde werd op het middenveld. Het kampioenschap in 1997 vormde zowel voor zijn team als voor de vereniging een hoogtepunt.

Na zijn actieve voetbalcarrière werd Leon leider van Den Dungen 4 en daar bleek hij een heuse kampioenmaker. Het zelfvertrouwen dat hij had als speler bracht hij over op de spelersgroep en dat werkte inspirerend om tot succes te komen. De kampioenschappen in de seizoenen 2009-2010, 2012-2013 en 2016-2017 werden uitbundig gevierd. Als leider rekende Leon ook ‘sfeer en gezelligheid’ tot zijn takenpakket. In de hoogtijdagen werden de wedstrijdverslagen gebundeld, had het team drie dagen lang een volledig verzorgd kampioenschapsfeest, inclusief platte kar, shirts, petjes, keycords en optredens. Niet alleen rond het eigen team zorgde Leon voor plezier. Ook tijdens verenigingsactiviteiten en in de korte tijd dat hij mede het kantinebeheer voerde, ontpopte hij zich als een sfeermaker.

Als vader met een voetbalachtergrond is Leon inmiddels ook toegetreden tot het jeugdkader van onze club. We hopen dat hij dit waardevolle werk nog lang blijft doen. In de veertig jaar dat Leon lid is van onze club is hij ook al vele jaren lang een gewaardeerd en trouw sponsor gebleken. Dank je wel, Leon voor je clubtrouw en je verdiensten voor SD Den Dungen.

Terug naar het overzicht