•  

Patrick vd Sanden - 40 jaar lid Voetbal

Patrick vd Sanden: 40 jaar lid: 1983-2023

De eerste zes jaar van zijn dan nog prille voetbalcarrière speelde Patrick bij Avanti in Schijndel om zich op 13-jarige leeftijd in het Groen Wit te hullen. En vanaf de C-jeugd tot en met heden in de lagere seniorenteams is dat zo gebleven. In al die jaren ontwikkelde Patrick zich als een echte goaltjesdief. Hij maakte doelpunten bij de vleet uit allerlei hoeken en standen. Hoe hij het voor elkaar kreeg, verbaasde soms vriend en vijand. Vanwege zijn scorend vermogen verwierf hij zelfs de bijnaam ‘Der Bomber’. Tja en als je vergeleken wordt met de legendarische Duitse spits Gerd Müller, dan heb je indruk gemaakt. Of Patrick die naam kreeg van zijn ploegmaats of hij die zichzelf toegedicht heeft, blijft hierbij even onderbelicht.

Patrick was speler van het succesvolle Den Dungen 4 toen er in het seizoen 1998-1999 een kampioenschap behaald werd. We wagen ons niet aan het aantal doelpunten dat hij gescoord heeft. Want ongetwijfeld worden we dan gecorrigeerd door Patrick zelf. Want als geen ander is hij bekend met de feiten uit zijn voetballoopbaan. Al zijn gemaakte doelpunten liggen namelijk vast in een door ‘der Bomber’ bijgehouden schriftje.

Om deze kwaliteitsspits binnen te halen, werd er door de teamleiding van de lagere seniorenteams zwaar onderhandeld. Hij werd losgepeuterd bij het 6e en sinds seizoen 2017-2018 maakt Patrick deel uit van het achtste wat nu weer als DD 5 te boek staat.
Zijn ploegmaats zijn niet alleen blij met zijn doelpunten, maar ook met zijn functie als beveiliger bij een groot bierconcern. Het bier wordt goed bewaakt, dus de ‘derde helft’ is gegarandeerd.

In al die jaren bij onze voetbalvereniging was Patrick ook een fervent toeschouwer van jeugdwedstrijden waar hij als trotse ouder zijn zoon Bryan ondersteunde. En zelfverzekerd als hij is, neemt hij voor zijn team ook nog wel eens de fluit ter hand. Op zijn geheel eigen wijze blijft Patrick de verbondenheid met onze club houden. Al veertig jaren lang! We wensen hem nog vele sportieve en gezellige jaren bij SC Den Dungen.

Terug naar het overzicht