•  

Schoonmaakdienst in eigen beheer

Recentelijk heeft het bestuur besloten om met ingang van 20 september a.s. voor de schoonmaak van de kleedlokalen na afloop van de jeugdwedstrijden gebruik te gaan maken van de diensten van de eigen leden. Uiteraard vereist dit besluit een nadere toelichting.

Aanleiding.

Tijdens de laatste algemene ledenvergadering (28 oktober 2002) werd er uitgebreid stilgestaan bij het gebrek aan vrijwilligers op het gebied van materiaal- en gebouwbeheer. De door het bestuur gesuggereerde doorberekening van kosten bij het inhuren van betaalde krachten stuitte op weerstand bij de leden, waarna besloten werd alsnog een poging te doen de zaak anders op te lossen. In het afgelopen seizoen is met enkele noodgrepen een uitweg gezocht, maar tot een structurele oplossing kwam het niet. Nu bijna een jaar verder moeten we constateren dat er door ontzettende veel mensen hard gewerkt wordt binnen onze vereniging, dat binnen het materiaalbeheer vooruitgang geboekt is, maar dat het probleem van de schoonmaak op zaterdagmiddag na afloop van de jeugdwedstrijden nog steeds om een adequaat antwoord vraagt.

Oplossing.

Het bestuur is er verantwoordelijk voor dat op alle fronten binnen de voetbalclub alles op rolletjes loopt, zo ook met betrekking tot de hygiëne in onze gebouwen. We kunnen het ons niet veroorloven op zondag onze eigen seniorenspelers en onze gasten in vieze lokalen om te laten kleden, omdat na afloop van de jeugdwedstrijden op zaterdag de lokalen niet schoon gemaakt zijn. Overtuigd van de noodzaak en wetend dat we binnen onze vereniging eigenlijk nooit vergeefs een beroep doen op de inzet van u allen hebben we dan ook moeten besluiten om vooralsnog het schoonmaakprobleem op zaterdagmiddag te verdelen over alle teams binnen onze vereniging. Op deze manier voorkomen we in ieder geval dat dure betaalde krachten ingezet moeten worden, hetgeen ontegenzeggelijk zou leiden tot contributieverhoging en we dragen ons inziens toch weer bij aan het sterker maken van het clubgevoel. Want als je aan het eind van het seizoen kunt zeggen dat we ook die klus geklaard hebben met de inzet van u allen, zegt dat iets van de prima sfeer waarbinnen we binnen onze voetbalclub werken.

Hoe pakken we het aan;

Elk senioren- en jeugdteam komt 1 keer per seizoen op zaterdagmiddag aan de beurt om 8 kleedlokalen schoon te maken. Uit ervaring weten we inmiddels dat per lokaal zo'n kwartiertje gewerkt moet worden om de zaak zuiver te maken. In een tijdsbestek van een half uur (uiteraard mede afhankelijk van het aantal spelers dat door de teamleider ingezet wordt) kan de klus geklaard zijn. Vanuit het bestuur zal Ad van Alebeek de coördinatie op zich nemen. In dit nummer van de Groen Witter verschijnt een werkschema, terwijl alle leiders nog apart geïnformeerd worden over de invoering van het schoonmaakplan.

Tot slot.

We hopen dat u allen begrip kunt opbrengen voor het genomen besluit en dat we, zoals altijd, op ieders medewerking kunnen rekenen. Doordat elk lid zich naast het voetbal per seizoen een half uurtje extra inzet op het gebied van schoonmaak houden we het bij onze club netjes en betaalbaar!!

Bij voorbaat dank voor de medewerking.

Bestuur RKVV Den Dungen

Terug naar het overzicht