•  

Den Dungen 3

zo 7 apr: SCG'18 2 - Den Dungen 3 (1 - 2)

Den Dungen 3 wint de derby!

Eindelijk weer eens 3 punten, dus eindelijk weer eens tijd voor een verslag. Bij de afgelopen wedstrijden zullen we maar niet te lang stilstaan, maar bij deze toch nog een kleine terugblik. De wedstrijd tegen Zwaluw stond in de schaduw van het plotselinge overlijden van Gerrie van der Steen, moeder van Brian. Onze respect en medeleven gaan uit naar Brian en zijn familie. Tijdens deze mindere periode is gebleken dat we maar zijn dan alleen een team. De uitslag van deze wedstrijd was een randzaak, maar een 2-0 voorsprong werd door Zwaluw omgezet in een 2-3 nederlaag tijdens een wedstrijd waarin de wind spelbreker was. Twee weken later stond de wedstrijd tegen OJC op het programma. Ondanks de goede tegenstand wist Den Dungen geen punt uit het vuur te slepen tegen de aanstaande kampioen. Er werd uiteindelijk met 0-2 verloren.
Op zondag 31 maart stond niet alleen Ajax - PSV (3-1) op het programma maar ook OSC'45 2 - Den Dungen 3. Deze wedstrijd stond eigenlijk 2 weken eerder op het programma, maar door een onbespeelbaar veld werd deze naar 31 maart verplaatst. Er moest die zondag vroeg verzameld worden, aangezien er toevallig dat weekend ook het jaarlijkse selectie-uitje op de planning stond. Je zou denken, dat zal wel niet veel worden. Dat klopt, want we hielden 0 punten aan deze wedstrijd over. Maar ondanks weinig slaap, een snelle rode kaart en 2 eigen doelpunten had Den Dungen 3 het betere van het spel en was minimaal een punt verdiend geweest.

Omdat de concurrenten inmiddels wel punten aan het pakken waren werd het tijd dat Den Dungen dat ook maar weer eens ging doen, en wat is mooier om dat te doen tijdens de derby? Op de zonovergoten zondag werd om 12:00 afgetrapt op Sportpark Zegenwerp. SCG begon iets beter aan de wedstrijd en had het betere van het spel. Ze werden enkele malen gevaarlijk terwijl Den Dungen sporadisch op de counter eruit kwam. Uiteindelijk was het dan ook Gestel dat verdiend de 1-0 maakte. Tijdens de rust werd besproken dat nog alles mogelijk was, en dit bleek ook zo tijdens de 2e helft. Den Dungen keerde de wedstrijd om en was de bovenliggende partij. Uiteindelijk was het Nick Spierings die een afvallende bal gevoelig over de keeper en verdediger op de lijn heen wipte en zorgde voor de gelijkmaker. Den Dungen drukte door en de 1-2 hing in de lucht, maar een goede ploeg als Gestel blijft altijd gevaarlijk. Toch was het Den Dungen die de verdiende 2-1 maakte. Het was Jardy die een strakke voorzet van Nick bij de 2e paal binnen werkte! Het was 1-2 en tevens het eerste doelpunt voor Jardy dit seizoen! Gestel ging opzoek naar de gelijkmaker, maar de goede Dungense defensie en sluitpost Luuk hielden stand. Ondanks dat de scheids het liefst tot zonsondergang door had laten willen voetballen was het Den Dungen dat de 3 punten mee naar huis nam! Een hele lekkere en vooral verdiende overwinning zorgt ervoor dat 't 3e klimt naar een mooie 5e plaats.

Aankomende zondag de thuiswedstrijd tegen Baardwijk 4.


Programma

Uitslagen

zo 24 mei Afgelast Vlijmense Boys 2 - Den Dungen 3
zo 17 mei Afgelast Den Dungen 3 - Haarsteeg 3
zo 10 mei Afgelast Alem 2 - Den Dungen 3
zo 19 apr Afgelast Den Dungen 3 - TEC 2
zo 5 apr Afgelast Den Dungen 3 - Essche Boys 2

Stand

0518 Mannen Zondag reserve (A-cat)

Stand

Mannen beker reserve zondag poule


Trainingstijden

  • di 20.00 - 21.30 u
  • do 20.00 - 21.30u

Leiding

  • Brian van de Steen
  • Daryl Broeren
  • Thom v Uden
  • Joost de Kort

Sponsor

Mari Heijmans B.V.
ITB Entertainment