•  

Den Dungen JO19-1

za 21 okt: RKDVC JO19-2 - Den Dungen JO19-1 (1 - 6)

DEN DUNGEN WINT DANKZIJ STEUNTJE IN DE RUG IN 2e helft.

Vandaag stond de uitwedstrijd naar RKDVC op het programma, na een mindere trainingsweek. Deze trainingsweek trok zich door naar de 1e helft van vandaag waarin we slordig en slaperig(zou kunnen door het vroege tijdstip, of de avond ervoor in de ahooters). Ook de wind was de 1e helft niet in ons voordeel en met name in de verdediging hadden we moeite met het inschatten en verwerken van lange hoge ballen. Een slordige pass aan Dungense zijde groeide uit tot een mogelijkheid aan drunense kant die dan ook benut werd, 1-0. Den Dungen wordt een beetje wakker en krijgt wat mogelijkheden, hierin maken we alleen de verkeerde keus. Uiteindelijk maakt net voor de rust de inmiddels ingevallen B junior Rens de gelijkmaker op aangeven van zijn grote broer.

In de rust wordt er besproken dat er de 2e helft wat moest veranderen en dat werd super opgepakt door het complete elftal. Het tempo ging omhoog en RKDVC is niet meer in de buurt geweest van de goal van Thies. Het doelpunt leek lang op zich wachten maar viel uiteindelijk na een schitterende vrije trap van Tom. Doordat Den Dungen een moordend tempo blijft hanteren ontstaat er steeds meer ruimte en wordt het bij RKDVC minder en minder. Uiteindelijk zorgt dit tempo ervoor dat de tegenpartij volledig uit elkaar valt en Den Dungen uitloopt naar een eenvoudige overwinning van maarliefst 1-6. De 4 doelpunten die nog vallen komen op naam van Jens, Rens, Matthijs en Ben die de 2e helft ballen heeft staan schieten waar de koning zelf, Andrea Pirlo, trots op zou zijn geweest.

Een wedstrijd met 2 gezichten waarin we ondanks de wint in de 1e helft de tegenstander het moeilijker moeten maken. Slordige aannames en passing zorgde ervoor dat RKDVC het iets te simpel werd gemaakt. Aan de ene kant is het super hoe we het dan de 2e helft oppakken, aan de andere kant moeten we ook bij ons zelf te raden gaan waarom we pas de 2e helft beginnen te voetballen en scherp zijn. Trek hier persoonlijk en als team lering uit. De conclusie is overigens 4 gespeeld, 12 punten dus dan is 1 slechte helft nog geen ramp!


Programma

za 28 okt 15.00u Den Dungen JO19-1 - Wilhelmina JO19-1
za 4 nov 12.00u Tricht JO19-1 - Den Dungen JO19-1

Stand

0225 Onder 19 competitie (najaar)

Stand

B3200 Zwaluwen jeugdbeker Onder 19 poule


Trainingstijden

  • ma 20.00u-21.30u
  • Do 18.30u-19.50u

Volgende wedstrijd

zaterdag 28 oktober, 15.00u
Den Dungen JO19-1 - Wilhelmina JO19-1


Leiding

  • Stan Schouten
  • Casper van Vught
  • Rens Broeren

Sponsor

F. van den Bersselaar BV
van den Bersselaar Infra