•  

Den Dungen 6

zo 8 mrt: CHC 4 - Den Dungen 6 (3 - 1)

De returnmatch tegen de Bossche koploper CHC was cruciaal voor onze kansen op een kampioenschap. Bij winst zouden we t in eigen hand hebben. In de lentemaand maart werd na het vinden van het eerste kievietsei de verjaardag gevierd van een ander kuiken. Justin trakteerde het team op skittels. We gaven hem in plaats van een hand een elleboog, wat zo'n virus niet doet.
In de stromende regen speelden we op een modderig, hobbelig knollenveld onder het achtergrondgeluid van aanvliegende ganzen. We moesten in het eerste kwartier nog wennen aan deze omstandigheden. CHC zette aan en scoorde twee prima goals, 2-0. Den Dungen kwam meer in zn spel en had een paar snelle omschakelmomenten, waar het niet dat het 'buitenspel' was. Na een zeldzame verdedigingsfout werd Tom alleen voor de keeper gezet. De aansluitingstreffer was een feit, althans zo dachten we. Na kort overleg met de grensrechter besloot de scheidsrechter dat Tom niet drie meter vóór maar achter de laatste CHC- man stond. Niemand buiten hem zag overigens deze buitenspelval.

De tweede helft kreeg Den Dungen meer voet aan wal. Kansen van Tim waren niet aan hem besteed. De goalie van CHC hield de voorsprong intact. CHC raakt moe en maakt niet het derde doelpunt. Den Dungen doet al wat het kan om tot scoren te komen. Alleen moet je dan wel niet spelen tegen dertien man. We maken er één zin aan vuil. Deze thuisfluiter en zijn grensrechter hebben niets te zoeken op een voetbalveld en hadden geen onpartijdig oordeel op spelsituaties en horrortackles. Dat gezegd hebbende weet Sander in de laatste minuten het terugkoppen van Guus te bekronen met een 2-1. Niet dat we lang mochten hopen want uit een corner scoort CHC de 3-1. De hoop op een kampioenschap is vervlogen. Waardig verliezen van een tegenstander die beter kan voetballen. Nu het goede nieuws...we hebben een geluidsbox waarvan de kleedkamer van gaat schudden. Mooi voor de rest van het seizoen!


Programma

Uitslagen

zo 24 mei Afgelast OJC ROSMALEN 12 - Den Dungen 6
zo 17 mei Afgelast Den Dungen 6 - OSC'45 4
zo 10 mei Afgelast TGG 6 - Den Dungen 6
zo 19 apr Afgelast Wilhelmina 6 - Den Dungen 6
zo 5 apr Afgelast Den Dungen 6 - FC Engelen 3

Trainingstijden

  • do 19.00u-20.00u

Leiding

  • Daan vd Boogaard
  • Mark v Asseldonk

Sponsor

Majorca Bar / Herberg de Poeling