•

Den Dungen 4

zo 28 jan: B.V.V. 3 - Den Dungen 4 (1 - 4)

Een beetje voorzichtig gingen we op pad naar BVV. Ze hadden de afgelopen twee wedstrijden 16 goals gemaakt en stoomden flink op naar de bovenste regionen van de competitie.
We waren gewaarschuwd. Het was mooi weer, fris maar zonnig. Het veld was nog half bevroren en zeer drassig. Dit maakte het zwaar te belopen. BVV begon goed en was sterk.
Ook Rick had een goede eerste kans die knap gepakt werd door de keeper. Aan de andere kant schoot ook BVV hard recht op de keeper. Met wat kunst en vliegwerk bleef de goal vrij van ballen. De grensrechter van BVV wilde graag zijn aandeel laten gelden. Toen Rick vrij voor de keeper gezet werd vlagde hij weer maar iedereen inclusief de scheidsrechter zag dat het vlaggen onjuist was en de goal die telde! Rust met een 0-1 voorsprong.
Dan weet je dat het aan is de tweede helft. We hielden ons staande en bleven rustig. BVV had last van zichzelf en het veld en dat kwam Den Dungen ten goede. De krachten vloeiden aan beide kanten weg. Waar de Dungense verdediging samen met Han de aanvallen goed afsloegen, sloegen wij toe aan de andere kant. Het werd 0-2 door een goede goal van Rick. Niet veel later kwam Den Dungen zelfs op 0-3 nadat Barry weer over rechts kwam aangelopen. Hierna was het verzet wat gebroken. 'n minuut of 10 voor tijd kwam er dan helaas toch nog een tegengoal. BVV zette nog wel een offensief in maar we maakte van deze ruimte gebruik om de 1-4 te maken (Barry weer) waarna de scheidsrechter direct affloot. Dikke pot, hard gewerkt en verdiend gewonnen!