•

Den Dungen 1

zo 26 mei: Den Dungen 1 - SCG'18 1 (0 - 2)

Den Dungen verliest laatste competitiewedstrijd.
Ook de derde onderlinge wedstrijd met SCG’18 dit seizoen weet Den Dungen niet in winst om te zetten. Na een aftastend begin was het Den Dungen dat een paar keer gevaar kon stichten maar de Gestelse doelman wist schoten van Joep Kaarsgaren, Stijn Lamers en Silas Postma onschadelijk te maken. Als dan ook Jens van Grinsven zijn inzet van dichtbij niet in het doel ziet belanden en SCG’18 er voor de rest niets tegenoverstelt is de 0-0 bij rust een feit.
In de tweede helft aanvankelijk hetzelfde spelbeeld echter na amper 5 minuten was er een bliksem met kort daarop een donderslag en dat was voor de scheidsrechter terecht aanleiding om de wedstrijd tijdelijk te staken. Dat duurde ongeveer 10 minuten waarna de wedstrijd kon worden hervat. Direct na de hervatting scoorde Axel van Litsenburg voor SCG en zo stond het plots 0-1.
SCG behield daarna het betere van het spel al leidde dat niet tot grote kansen. Den Dungen kon zich niet terug in de wedstrijd knokken. Vlak voor tijd werd de Gestelse voorsprong verdubbeld door een doelpunt van Stan van Rooij en zo won SCG met 0-2 deze derby.
5 minuten voor tijd kreeg Davey de Veer zijn publiekswissel en verliet onder luid applaus het veld, hij houd het voetbal na 14 seizoenen in Den Dungen 1 voor gezien.
Na de wedstrijd werd er op het veld ook nog even stilgestaan bij het afscheid van Hans Heesakkers die na 15 jaar zijn voorzitters hamer neerlegt bij onze supportersclub en ook niet meer te horen zal zijn als enthousiaste “stadion speaker”
Den Dungen wenst alle supporters een fijne vakantie en hopelijk zien we jullie allemaal weer in augustus op sportpark Jacobskamp als de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2024-2025 begint.