•  

Den Dungen 2

zo 15 nov: Baardwijk 2 - Den Dungen 2 (1-1)

Wegens gebrek aan inspiratie deze week een duo verslagje! Zoals men met, maar ook zeker zonder het groen wit virus weet doen we het toch best aardig. Dat plakkerige wsc blijft maar bovenin meedraaien en met een gedeelde 21 punten na 8 speelrondes dus samen lekker knus op de eerste plek. Maar ondanks dat de koude wintermaanden eraan zitten te komen zouden we dat knus gedoe toch wel van ons af willen schudden. Een dekentje en een warm bekertje chocomel zo voor ons ook prima zijn om onszelf warm te houden. In het geval van ons stefke zal dat de komende tijd ook best zo zijn aangezien het jukbeen en oogkas de wintermaanden zal moeten genezen! Maar goed hoe krijgen we 2 wedstrijden nou in 1 verslag? Doen we da gecombineerd of toch apart. Het totaal aantal doelpunten komt in ieder geval op 4, en dat zijn er 2 aan beide kanten met die ene kant verdeeld over 2 ploegen en die andere kant 2 voor den dungen. En gek genoeg hetzelfde met het aantal punten, 4 in totaal waarvan weer maar 2 voor den dungen. 2 weekenden achter elkaar dus met beide een onfortuinlijke puntendeling.

Waar de bladeren, takken en graspollen ons om de oren vlogen in de schaduw van het mandemakers stadion stonden de buren van wsc, naamhouder van de wijk uit waalijk: baardwijk te wachten.

Flashback(( Waar de mountainbikes, strakke broekskes en modder ons om de oren vlogen werd er in vlijmen gevoetbald. Daar waar remco zijn kennis aan het vergroten was bij barca en stefke nog heel bij 1 op t bankske zat stond er een nieuw centrum te blinken in vlijmen. Jeroen a en casper v de namen ondersteund door oud gediende wesley v en martijn o. Een prima begin met een hoofdrol voor lil kleine die met zijn flitsende acties menig vlijmenaar op zijn lip deed bijten. Na de 0-1 en een zo leek het gemakkelijke middag voor den dungen kwam er een verassend laag tempo in het spel.))

Waar dit keer ons stefke in de lappenmand zit was het remco die tegen gestel op het spreekwoordelijke benkske mocht plaatsnemen. Nagenoeg dezelfde ploeg weer dus als een weekje ervoor, dit keer met jelle en luuk wederom in de basis! Waar de wind een flinke rol zou spelen wisten we dat het eigen spel belangrijk was. Balleke in een snel tempo rond en gebruik maken van ons gevaar voorin. Waar we een goede start kenden en baardwijk het nawijken gaven kwamen er kansen via reinier en luuk maar waar de een met zijn bal de paal vond, vond de ander de bal helemaal niet

Flashback(( Ondanks het lage tempo kwamen er toch een dozijn aan kansen voor t twidde. Kleine zlatan met een schot langs, cris zwevend door de lucht die met zijn kopbal een vlijmense voet op de doellijn trof, een legio kansen die voorlangs gingen etc. Het enige wapenfeit van vlijmense kant eindigde op de paal achter de tank, en dus bleef het 0-1 en fietste we naarmate de wedstrijd steeds grimmiger werd richting de thee.))

Na een kleine 20 minuten spelen was het eerste wapenfeit van baardwijk ook een feit. Zo hard als de wind woei, woeide de bal richting de kruising achter kroontje. Hij stond erbij en keek ernaar! Zou het dan weer zon wedstrijd als een week eerder worden waarbij het betere veldspel niet altijd eindigd in de volle 3 punten? Gelukkig was er een enkele minuut later the rough diamant luuk die zijn neusje voor de goal de wind in stak en vanaf de 16 lekker droog binnen knalde. 1-1 en de wind blies ons richting de ranja dit keer.

Flashback(( Helaas geen ranja, maar met droge lauwe thee in ons klink op naar de tweede helft. Zoals gewaarschuwd dat vlijmen bloed zou ruiken bleek deze voorspelling te kloppen. Als een roedel wolven werd er gejaagd, met vleesverscheurende en bloeddorstige tackels als gevolg. De scheidsrechter was duidelijk het spoor bijster))

Na de ranja was het baardwijk dat zich duidelijk terug liet zakken en soms met hard spel het prima dungense positiespel ontregelde. Waar de wedstrijd voor rust inzakte kwamen we waarschijnlijk door de ranja prima uit de startblokken. Nadat de scheidsrechter zijn getrokken rode prent omzette in een gele liet den dungen zien waarom het bovenaan stond en kreeg het flink wat kansen.

Flashback(( diverse overtredingen hadden bestraft kunnen worden met een niet te omschrijven kleur kaart, maar alles werd geoorloofd. Jagend op de 0-2 ging het dungens peloton ten onder. Want zoals veel voetbalwetten luidden… wie hem zelf niet maakt! En zo geschiedde het in de 80e minuut 1-1! Met nog een klein offensief van onze kant uit gingen we strijdend ten onder en was het eerste gelijkspel een feit!))

Kansen werden helaas wederom niet verzilverd, maar het prima spel van t twidde loog er niet om. Rustig aan waaide de minuutjes voorbij en kwamen we dichterbij dan een bal op de lat van lil kleine waar aan de andere kant kroontje niets meer te doen had. uiteindelijk weer een zuur gelijkspel dus en weer zuur puntverlies.

Maar gelukkig is 3 keer scheepsrecht en is een slechte generale een goede… Zoals er ook na regen zonneschijn komt en we vanuit uit water aan wal geraken ofzoiets is er over 2 weken de wedstrijd tegen de koploper waar we voor de volle 200% in kunnen knallen!!


Programma

Uitslagen

zo 24 mei Afgelast Best Vooruit 2 - Den Dungen 2
zo 17 mei Afgelast Den Dungen 2 - Reusel Sport/CoTrans 2
zo 10 mei Afgelast Rood Wit V 2 - Den Dungen 2
zo 26 apr Afgelast Den Dungen 2 - SBC 2
zo 19 apr Afgelast Brabantia 2 - Den Dungen 2

Stand

0518 Mannen Zondag reserve (A-cat)

Stand

Mannen beker reserve zondag poule

Stand

Mannen beker reserve zondag 2e ronde


Trainingstijden

  • di 20.00 - 21.30 u
  • do 20.00 - 21.30u

Leiding

  • Jan Spierings
  • Jeroen Lambooij
  • Joran van Roosmalen
  • Thom v Uden
  • Tom Cooijmans

Sponsor

Ons Clubhuis
F. van den Bersselaar BV
van den Bersselaar Infra