•  

Keeper held bij bekerstunt Den Dungen

Bron: Brabants Dagblad - door Kees van der Zandt

Maandag 19 december 2005 - Rosmalen.

Doelman Bart Tibosch vervulde gisteren een heldenrol voor vierdeklasser Den Dungen in de noodzakelijke strafschoppenserie in de bekerwedstrijd tegen eersteklasser OJC Rosmalen (0-0).

“Campeone, campeone“, zongen de dolgelukkige spelers van vierdeklasser Den Dungen gisterenmiddag rond half vijf in de riante kleedkamer van sportpark De Groote Wielen in Rosmalen. Den Dungen had even daarvoor voor een stunt van jewelste gezorgd door topfavoriet OJC Rosmalen, topper in de eerste klasse en tweevoudig bekerwinnaar, in eigen huis te schakelen voor het districtsbekertoernooi. Omdat de onbevangen spelende vierdeklasser in de noodzakelijke strafschoppenserie in de doelpuntloze bekerstrijd tegen het veel te hautain spelende OJC over de sterkste zenuwen bleek te beschikken.

Dennis van der Aa, Nicky van Lamoen, uitblinker Bram Janssens en Bram Wonders schoten de pingels voor Den Dungen onberispelijk en ijskoud binnen. Doelman Bart Tibosch, nota bene in Rosmalen geboren, eiste in de penaltyserie een hoofdrol voor zich op door twee strafschoppen van OJC, van Fred van Schaik en Michael van Rijn, te stoppen. Geen wonder dat Tibosch na afloop het middelpunt van de uitzinnige Dungense vreugde was in de feestende kleedkamer. ,,Ach, ik moest toevallig toch die kant op“, merkte de doelman met een brede glimlach op na afloop, toen hij door zijn medespelers en supporters werd herinnerd aan het feit dat hij bij de twee gestopte pingels in de goede hoek zat.

„Vooraf reken je als vierdeklasser natuurlijk nergens op als je tegen een topploeg speelt die voor promotie gaat naar de hoofdklasse“, verklaarde de uitblinkende Dungense verdediger Bram Janssens, die vorig seizoen nog uitkwam in het vijfde elftal (!) van Sint-Michielsgestel. „Omdat OJC niet in zijn beste doen was, kregen we in de loop van de eerste helft al in de gaten dat er mogelijk vandaag iets te halen viel voor ons. Als het dan ook daadwerkelijk lukt, is het natuurlijk schitterend om mee te maken en gigantisch genieten.“ Bij het uitgeschakelde OJC Rosmalen was de stemming uiteraard na afloop een stuk minder opgetogen dan bij het feestende Den Dungen. Met het schaamrood op de kaken en bedrukte gezichten dropen de spelers van de eersteklasser na afloop van het veld af.

Zwaluw VFC

Derdeklasser Zwaluw VFC uit Vught is in de volgende ronde van het bekertoernooi de tegenstander van Den Dungen. Zwaluw won gisteren moeiteloos met 8-1 van vierdeklasser Boxtel. Roy van der Els en Geert Konings waren met ieder drie doelpunten het meest trefzeker voor de ontketende Vughtse ploeg tegen het arme Boxtel. Bij Zwaluw dreigt succestrainer John Huisman (58), ondanks een doorlopend contract van drie jaar, komend seizoen overigens te verkassen naar eersteklasser Rood Wit uit Veldhoven.

Vooralsnog wil het geschokte bestuur van de Vughtse club Huisman, die schermt met ‘positieverbetering’, echter aan zijn contract te houden. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Foto Ad van Hasselt:

Keeper Bart Tibosch van Den Dungen (niet zichtbaar) wordt door zijn medespelers bejubeld na twee gestopte strafschoppen.

Meer informatie: http://www.brabantsdagblad.nl

Terug naar het overzicht