•

Foutje Den Dungen is er nét een te veel

Bron: Brabants Dagblad - maandag 23 januari 2006

Eén kans weggegeven. Eén foutje. Het betekende voor Den Dungen gistermiddag de nekslag in het duel met koploper SCI/Zwanenberggroep: 0-1.

Een foute pass van een ploeggenoot. Alweer. Ronnie van Orsouw, SCI’s gelouterde aanvaller, kon er gistermiddag vlak voor rust tijdens het duel met Den Dungen niet over uit. Handen in de zij, het hoofd schuddend van ongeloof. Begrijpelijk. Want om nou te zeggen dat het gisteren liep aan de kant van de koploper van de vierde klasse D...

Toch won de ploeg uit Halder gisteren in en tegen Den Dungen. Met 0-1, door een doelpunt van Thomas Kerkvliet halverwege de eerste helft. De manier waarop die treffer tot stand kwam, was tekenend: het was dankzij het over de bal maaien door de defensie van Den Dungen dat Kerkvliet de bal überhaupt voor de voeten kreeg. Dat zijn ploeg nauwelijks een uitgesproken kans had gecreëerd, had ook Jack van Rijs wel gezien. Toch was de SCI-trainer na afloop van het duel een ’tevreden man’. „Omdat je ook slechte wedstrijden moet kunnen winnen, wil je aanspraak maken op de titel. Met name de tweede helft was het vandaag wat minder. Toch hebben we vandaag gewonnen als collectief. En daar ben ik trots op.“

Weinig weggegeven

Bovendien creëerde SCI gisteren weliswaar weinig, maar gaf het ook weinig weg. En dat tegen Den Dungen, de ploeg die na gisteren weliswaar op de vierde plaats staat, maar makkelijker dan SCI tot scoren komt. Het was pas tegen het einde van de wedstrijd dat Den Dungen een paar kansen kreeg. Kansen waarvan er volgens Henry van Alebeek best één had mogen worden verzilverd. Al was het maar omdat zijn ploeg minimaal recht had gehad op een gelijkspel, vond de trainer van Den Dungen. „Vooral na rust waren we de betere ploeg, zijn we veruit in het meeste balbezit geweest. Nu verliezen we omdat we in het begin van de westrijd één keer over de bal trappen. Dat is sneu.“

Toch was het de verdienste van SCI dat Den Dungen na de 0-1 nauwelijks een vuist kon maken. Want hoewel de bezoekers aanvallend gisteren bar weinig konden uitrichten, hadden zij verdedigend de zaakjes wél goed voor mekaar. Van Alebeek: „In een wedstrijd als deze zie je dat Den Dungen dan toch wat routine mist. Routine die je juist tegen een ploeg als SCI nodig hebt.“

Den Dungen: Tibosch Janssens, Visser, Biemans, Van Lokven Wonders, Vorstenbosch, Hairwassers (67. Goossens) Van der Heijden (67. Van Roy), Van der Aa, Van Lamoen.

SCI: Beekers De Keijzer, Mauriks, J. van Pinxten, De Laat Driessen, Van Oss, Van Orsouw Van Balsfoort, Kerkvliet, R. van Pinxten.

Foto Clemens Le Blanc: Bram Wonders van Den Dungen (rechts) schermt de bal af tijdens een duel met William van Oss van SCI/Zwanenberggroep.