•  

Afhankelijk van de techniek

De vaste bezorgers en de lezers die gewend zijn het clubblad op dinsdag in de bus te hebben, zal het niet ontgaan zijn dat er vorige week in het productieproces van de Groen Witter enige vertraging was ontstaan.

Zowel letterlijk als figuurlijk zat er een kink in de kabel. Zoals op meerdere plaatsen in ons dorp had ook bovengenoemd redactieadres te kampen met storingen in het kabelnet. Gevolg was dat er geen e-mail berichten binnenkwamen en er elektronisch ook geen bestanden verzonden konden worden.

Toen al ras bleek dat het inzetten van postduiven of postbestellers geen soelaas zou bieden, werd besloten de deadline naar de volgende dag op te schuiven. Gelukkig konden we in ons strakke schema wat we hanteren, zo’n 24 uur later gewoon op ieders medewerking rekenen. De drukkerij, het distributieteam en de bezorgers verrichtten hun opgenomen taken even adequaat als altijd.

In deze omstandigheden realiseren we ons maar al te goed dat we wel heel erg afhankelijk geworden zijn van alle technologische voorzieningen. Dat geldt niet alleen voor bedrijven, maar zeker ook voor een voetbalvereniging als RKVV Den Dungen.

We zullen moeten blijven inspelen op de ontwikkelingen op dit gebied. Onze koepelorganisatie (KNVB) draagt daar ook aardig aan bij door verenigingen de mogelijkheid te bieden zaken als uitslagen, strafzaken, ledenadministratie e.d.) digitaal aan te leveren. Voor een efficiënte werkwijze is het daarom van belang ook op locatie (wedstrijdsecretariaat, bestuurskamer) over deugdelijke apparatuur en programmatuur te beschikken. Een actie die we in alle vertrouwen overlaten aan onze commissie Communicatie.

Terug naar het overzicht