•  

Sportpark Paterstraat

Vanaf deze week gaat onze voetbalvereniging weer gebruik maken van allebei de Dungense buitensportcomplexen. Het sportpark Jacobskamp blijft onze hoofdlocatie, maar we worden medegebruiker van de velden aan de Paterstraat. In overleg met de damesvoetbalclub, de korfbalvereniging en de gemeente kan het capaciteitsprobleem waarmee onze vereniging kampt, opgelost worden. Mede vanwege de aangelegde verlichting kan er intensiever

en efficiënter gebruik gemaakt worden van de sportterreinen aan de

Paterstraat.

Het is voor onze club overigens niet nieuw dat we de voetbalsport op twee plekken in Den Dungen beoefenen. Ook in de zeventiger jaren van de vorige eeuw (dat klinkt wel erg ver weg!) was RKVV Den Dungen genoodzaakt gebruik te maken van twee uit elkaar liggende complexen. De voetbalclub was van oudsher gevestigd aan de Paterstraat, maar kreeg daar, mede door de oprichting van de damesvoetbalvereniging en de groei die onze club zelf doormaakte, een tekort aan gebouwen en vierkante meters grasveld.

De ontwikkeling van“ Jacobskamp” ging gelijk op met de afbouw aan de Paterstraat.

Nu zijn de rollen omgedraaid.

Jacobskamp biedt onze club te weinig trainingscapaciteit en het is daarom een uitkomst om voor de trainingen van de selectie uit te kunnen wijken naar de Paterstraat.

Met enig begrip voor de situatie en met medewerking van alle betrokken partijen lijkt dit vooralsnog de beste oplossing voor ons accommodatieprobleem.

Terug naar het overzicht