•  

Heisa...

Je hebt zo van die dagen dat er rond een partijtje voetbal zoveel commotie ontstaat dat het eigenlijk niet leuk meer is. Ook onze vereniging werd afgelopen zondag na het laatste fluitsignaal van de thuiswedstrijd opgezadeld met een minder prettige ervaring.

Blijkbaar kan een enkeling bij wie even de stoppen doorslaan zoveel ellende veroorzaken dat de sfeer danig verpest wordt. Emotie hoort bij de sport en de gemoederen mogen tijdens een stevige en faire partij voetbal best eens wat hoger oplopen, mits er op het gebied van

de algemeen aanvaardbare gedragsregels geen grenzen worden overschreden. Voor veel sporters en supporters geldt dat een verliespartij accepteren een stuk draaglijker wordt als de winnaar zijn doel op een eerlijke en sportieve wijze heeft bereikt. Wanneer er sprake is van unfair spel en provocatie wordt het al een stuk gecompliceerder om je neer te leggen bij een nederlaag. De spanning die daardoor vaak ontstaat, maakt het er vervolgens allemaal niet plezieriger op.

Gelukkig zijn er tijdens deze onrustige momenten altijd personen die adequaat weten op te treden en zodanig handelen dat heethoofden tegen zichzelf in bescherming worden genomen. Achteraf realiseren we ons dat de kool het sop niet waard is en dat er belangrijkere zaken in de wereld zijn. We nemen hieronder het programma op voor komende zondag in de hoop dat alle partijen op een sportieve wijze worden afgewerkt.

Terug naar het overzicht