•  

Afgelastingen

De herfst is per definitie een jaargetijde waarin natuurliefhebbers zich geweldig kunnen verheugen in de kleurenpracht die bomen met hun vallende bladeren hen biedt. Met het hoofd lopend in de wind geniet men van het jaargetijde waarin storm en regen de boventoon kunnen voeren. Het is niet gezegd dat voetballers geen oog zouden hebben voor de mooie verschijnselen van de natuur. De eerlijkheid gebiedt echter dat veel buitensporters ook snel de mindere kanten van ons zeeklimaat naar voren halen.

Juist wanneer de regen gedurende langere perioden gestaag neervalt en de geteisterde speelvelden een afgelasting noodzakelijk maken, is de rechtgeaard sportliefhebber even uit zijn doen. Vanwege het slechte weer zat er voor de verantwoordelijk keurmeester weinig anders op dan de wedstrijden op Jacobskamp te strepen. Nu de weersomstandigheden slechter worden en de kans op afgelastingen toeneemt, is iedereen erop uit snel en gemakkelijk geïnformeerd te worden. Dat geldt voor zowel de te spelen wedstrijden als de doordeweekse trainingen.

Bij onze voetbalclub biedt men ook op dit onderdeel volop service. Zo gauw als bekend is dat velden onbespeelbaar zijn en trainingen of wedstrijden geen doorgang kunnen vinden, volgt hierover een mededeling op de website. Ook wanneer een alternatief programma aan bod komt, wordt hiervan via rkvvdendungen.nl melding gemaakt. Uiteindelijk willen we natuurlijk het liefst allemaal voetballen en trainen, maar –vooral in deze periode- is dat helaas niet altijd mogelijk.

Het is dan in ieder geval wel zo handig dat we hierover adequaat geïnformeerd worden. Vooralsnog gaan we ons toch weer richten op een compleet programma in het komend weekend.

Terug naar het overzicht