•  

Organisatie voetbalzaken E en F pupillen.

Vanuit het kader van de E en F pupillen ontvingen we signalen, dat het (mede door de personele wisselingen gedurende de zomerstop) soms onduidelijk is welke persoon benaderd moet worden in geval van vragen of andere zaken. Voor ons een signaal om dit als Commissie op te pakken, en via dit schrijven hopen wij duidelijkheid te geven rondom de organisatie van onze jongste leden (E en F pupillen).

Commissie algemeen

Binnen de Commissie Voetbalzaken (CV) heeft ieder commissielid (in eerste instantie) zijn eigen aandachtsgebied. In het beleidsplan zijn taken gedefinieerd, van waaruit het betreffende commissielid te werk gaat. Ieder aandachtsveld (en leeftijdscategorie) kent uiteraard z’n eigen specifieke kenmerken, en de praktijk leert dat dit voor de commissieleden, het bijbehorende kader en de spelers een goed werkbare situatie is.

E en F pupillen in ‘t bijzonder.

Commissielid voor de E en F pupillen is Joost de Kort.

Echter, de praktijk leert ook dat er voor onze jongste leden (E en F pupillen), naast de aandacht vanuit de commissie, extra zorg en aandacht moet zijn. Immers, de instroom van nieuwe leden is hier veruit het grootst, allerlei zaken spelen, en het is van belang dat één en ander goed begeleid wordt. Een vraagbaak waar men in eerste instantie (ook op de zaterdag-morgen) terecht kan.

Daarom hebben we, en daar prijzen we ons zeer gelukkig mee, binnen onze vereniging voor de E en F pupillen, coördinatoren. Deze coördinatoren richten zich op het ondersteunen van trainers, begeleiders, spelers (en ouders) en zijn hiermee in eerste instantie de aangewezen personen wanneer er vragen zijn of andere zaken spelen.

E-pupillen:

Cees van Drunen (073-5941692)

Ramon Vissers (073-5942196)

F-pupillen:

Rita vd Aa (073-5941273)

Jeannette Mutsaars (073-5941599)

De taken van bovenstaande E en F coördinator zijn:

- Voorwaarden creëren voor leden voor het spelen van wedstrijden en deelnemen aan trainingen.

- Samenstelling teams (in samenspraak met het commissielid voetbalzaken): aan het begin van het seizoen indeling maken en toezien dat elke team op zaterdag over voldoende spelers beschikt. Let wel: tijdens het seizoen dient de leider (evt. in samenspraak met andere leiders) te zorgen voor voldoende spelers van zijn zevental. De coördinator (maar ook het commissielid) neemt niet de verantwoordelijkheid over van de leider.

- Belast met het indelen van nieuwe leden aan een team

- Contact spelers en ouders (daar waar het teamoverstijgend is – anders werkt leider dit af), in overleg met het commissielid CV

- Vraagbaak voor ouders, leiders en trainers.

Uiteraard werkt de coördinator nauw samen met het betreffende commissielid E en F en vindt onderling frequent overleg plaats. Wanneer vragen niet direct beantwoord kunnen worden, zal hier op een later tijdstip over worden teruggekoppeld. Graag begrip hiervoor.

Samengevat:

Bovengenoemde coördinatoren zijn in eerste instantie aanspreekpersonen bij vragen of onduidelijkheden. De coördinatoren bepalen vervolgens of terugkoppeling naar het commissielid E en F nodig is.

Verder vermelden wij nog de naam van Piet van Kessel (073-5943707). Piet is, samen met een groep enthousiaste trainers, sinds de start van dit seizoen actief als coördinator rondom de trainingen op de woensdagmiddag. Hij is zelf ook aanwezig, en daarmee naast bovengenoemde coördinatoren contactpersoon voor de trainingen op de woensdagmiddag. Piet begeleidt vanuit deze rol tevens eventuele stagiaires, die vanuit studie bij onze club “werkzaam” zijn.

We hopen met deze organisatie de zaken op een juiste manier aandacht te geven, en danken natuurlijk iedereen die dit mogelijk maakt ! Genoemde personen zullen binnenkort ook met de leiders om tafel gaan, om te evalueren hoe het tot op heden verloopt en beleefd wordt.

Tenslotte we kunnen als commissie niet vaak genoeg benadrukken, dat we in ons achterhoofd dan wel de doelstelling kunnen hebben dat onze leden (en aanhang) op een plezierige manier moeten kunnen voetballen en trainen. Maar het allerbelangrijkst is en blijft de terugkoppeling door deze leden of dit ook zo beleefd wordt. Dit is en blijft het allerbelangrijkst ! Dus aarzel niet iemand van de commissie te contacten; wij zijn blij met iedere g.

Commissie voetbalzaken

Terug naar het overzicht