•  

Kwakkelen.

Als we ons gedurende enkele dagen fit, maar een korte periode later een beetje minder voelen dan heet dat al gauw dat we kwakkelen met onze gezondheid. Het weer kan ook al kwakkelen. De winters die we nu kennen noemen we met recht kwakkelwinters: het kan vriezen en het kan dooien. Op momenten dat we eigenlijk de schaatsen dienen onder te binden, stijgen de temperaturen naar voorjaarswaarden en raast de wind door de kale bomen. Maar valt er vooral te veel regen die de velden moeilijk, dan wel onbespeelbaar maken.

Afgelopen zondag werd er in de wijde omtrek maar mondjesmaat gevoetbald. Op de dag daarvoor –hoe raar kan het gaan- gingen wel de allerkleinste voetballers nog op stap om te spelen, maar werd er een streep gehaald door het programma van de junioren en oudere pupillen. Het loopt dus direct in het nieuwe jaar nog niet zoals we met zijn allen zouden willen. We willen na de winterstop immers weer aan de bak om heerlijk te voetbalen. Er stond een inhaalprogramma op de rol, maar het werd dus voor veel voetballers een gezellig samenzijn dat zich buiten de groen grasmat afspeelde.

Afgelopen vrijdag had onze nevenactiviteitencommissie weer een succesvolle playbackavond georganiseerd. In winterse sferen vermaakten onze senioren, oudste junioren en vaste supporters zich prima. Hulde aan de organisatie en dank aan de kantinebeheerders die hun “steun” betuigden! Wat het voetbal betreft kwakkelen we waarschijnlijk nog even verder.

Zondag a.s. wel een compleet programma wanneer de weergoden ons gunstig gezind zijn. Een week later carnaval! Het blijft nog even kwakkelen om weer in het ritme te geraken.

Toch kijken we met belangstelling uit naar de wedstrijden die op het programma staan.

Terug naar het overzicht