•  

Langs de lijn.

In hoeverre de zo ongeveer traditionele griepgolf na het carnaval toegeslagen heeft binnen onze vereniging hebben we niet onderzocht.

Wel is ons bekend dat er regelmatig mensen tijdelijk of langdurig uit de roulatie zijn vanwege ziekte, blessures of andere ongemakken. We hebben te maken met voetballers die na een langdurig revalidatieproces proberen de draad weer op te pakken. Maar ook voor kortere tijd uitgeschakeld zijn, brengt teleurstellingen met zich mee.

Op momenten dat leden niet actief betrokken kunnen zijn bij de activiteiten die ze normaliter bij een club uitvoeren, dient er voor gewaakt te worden dat er een te grote afstand gaat ontstaan tussen het individuele lid en de club waaraan hij zich verbonden heeft. Met andere woorden: aandacht voor de mensen die even buitenspel staan is van groot belang. Het mag niet zo zijn dat geblesseerden en zieken letterlijk en figuurlijk “langs de lijn” komen te staan. Gelukkig hanteren we binnen onze vereniging op dit vlak fatsoenlijke omgangsvormen. Binnen de hierover gemaakte afspraken vervullen de directe begeleiders van onze voetballers en de leidinggevenden van indirect bij onze voetbalclub betrokkenen een belangrijke rol.

In geval van langdurige afwezigheid en ziekte wordt ervoor gezorgd dat de gedupeerden het gevoel houden erbij te horen. Ze krijgen een hart onder de riem gestoken in hun genezingsproces. Een beetje zorg en aandacht voor elkaar wordt gewaardeerd en is tekenend voor een goede clubsfeer.

Wij wensen al onze geblesseerden en zieken een spoedig herstel toe!

Terug naar het overzicht