•  

Scheidsrechters

Vorige week werd bekend dat de sportkoepel NOC/NSF samen met vijftien sportbonden op zoek gaat naar zo’n 50.000 scheidsrechters.

Er wordt een landelijke wervingscampagne gestart om het tekort aan gekwalificeerde scheidsrechters terug te dringen. Het probleem doet zich ook gelden in de voetbalsport. Wekelijks haken er arbiters af. Wanneer er geen kentering komt in deze negatieve spiraal zal op termijn het spelen van wedstrijden in competitieverband in gevaar komen. Zonder scheidsrechters geen wedstrijden! Juist daarvan is iedereen overtuigd. En toch worden goedwillende wedstrijdleiders wekelijks beschimpt, vernederd en erger nog geconfronteerd met fysiek geweld.

Scheidsrechters werven is een must, maar ook de houding van spelers zal moeten veranderen! Waarom ligt het in hemelsnaam altijd aan de scheidsrechter? Probeer je eens in zijn moeilijke positie te verplaatsen. Of beter nog: neem ook eens de fluit ter hand en overtuig jezelf van de moeilijkheidsgraad van deze job! Bij onze vereniging zien we ons ook genoodzaakt jaarlijks de nodige acties te ondernemen om het interne scheidsrechterskorps, zowel kwalitatief als kwantitatief op peil te houden. De spoeling is dun, maar vooralsnog lukt het ons nog om voldoende eigen mensen in te zetten bij jeugd- en seniorenwedstrijden! Onze clubscheidsrechters zijn onmisbaar! Laten we er daarom alles aan doen ze te behouden en de instroom van nieuwe clubscheidsrechters te bevorderen. Dat begint met begrip en respect voor diegenen die zo moedig en bereidwillig zijn de fluit ter hand te nemen!

Enige waardering is op zijn plaats. Spelers en scheidsrechter zorgen er samen voor dat het een lekkere partij voetbal wordt!

Terug naar het overzicht