•  

Ter herinnering aan Christ Schouten

Afgelopen zondag werd er voorafgaand aan de wedstrijden van ons eerste en tweede elftal één minuut stilte in acht genomen voor Christ Schouten. Een eerbetoon aan een man die decennia lang op exclusieve wijze bij onze voetbalclub betrokken geweest is. Enkele weken geleden werd Christ getroffen door een zwaar herseninfarct. Op 5 maart 2008 is hij op 67-jarige leeftijd overleden.

Christ Schouten was een bekende verschijning op het sportpark Jacobskamp. Hij kwam er zo vaak dat we allen helder het beeld voor ogen hebben van de zo karakteristieke houding waarin hij zich over het sportpark voortbewoog en een plaatsje zocht langs de afrastering van het voetbalveld. Graag maakte hij een praatje met spelers, trainers, supporters en andere bij de voetbalclub betrokken mensen. Niemand die problemen had met de wat opmerkelijke manier van communiceren, de speciale omgangsvormen en zijn meer dan gemiddelde interesse voor de functie van scheidsrechter.

De voetbalclub was een gewichtig onderdeel van zijn sociale leven geworden en we gunden het hem van harte daar plezier aan te beleven. “Kriesje” –zoals we hem liefkozend noemden- werd volledig geaccepteerd bij onze voetbalvereniging. Hij voelde zich er op zijn gemak. De hoogtepunten waren de zondagse wedstrijden van het eerste elftal. Zowel uit als thuis was hij een vaste supporter.

Vanwege zijn voorliefde voor het scheidsrechtersvak verwierf hij zich een bijzondere reputatie. Bij elke thuiswedstrijd van het eerste elftal zorgde hij namelijk -met de naam en de woonplaats van de scheidsrechter op zak- bij de ingang van het sportpark voor de ontvangst van zijn favoriete functionaris. Vervolgens werd de arbiter van dienst in “Kriesjes” geheel eigen stijl naar de bestuurskamer begeleid. We genoten van de wijze waarop hij trouw en vol plichtsbesef deze taak uit bleef voeren. Het gaf hem een gevoel er helemaal bij te horen en wij realiseerden ons steeds weer blij te zijn Christ op deze manier in zijn waarde te laten.

Vele jaren lang is er tussen de voetbalvereniging en de persoon Christ Schouten een band geweest. Hij voelde zich verbonden met de vereniging en de verenigingsmensen met hem. Christ hoorde bij onze voetbalclub op een manier die bij hem paste en die hem gelukkig stemde.

Dank je wel Christ voor je aanwezigheid, je groet, je praatje en je bijzondere bijdrage aan het verenigingsleven van RKVV Den Dungen!

Terug naar het overzicht