•  

De afgelopen weken in vogelvlucht....!!

De laatste Groen Witter verscheen begin mei 2008. We informeerden u allen op dat moment over de op stapel staande activiteiten. Want hoewel de competitie toen voor alle teams voorbij was, viel er nog van alles te beleven bij onze zo bruisende vereniging. In vogelvlucht doen wij verslag van zaken die bij en rond onze voetbalclub speelden.

Op 4 mei voetbalden onze D-1 pupillen een “interland” tegen het Engelse Portishead Juniors. Grote waardering was er voor de gastvrije ontvangst en de bijzondere sfeer die rondom deze jeugdwedstrijd gecreëerd werd. Jolande van der Aa (moeder van onze leden Joep, Pim en Thijs) die als redactielid betrokken is bij Twinning News (uitgave van St. Jumelage Den Dungen-Portishead) was zo vriendelijk ons een van coach Neil Faulkner ontvangen verslag door te sturen. Waarvoor dank!

Portishead Juniors FC – under 13s

Den Dungen Tour May 2008

At the beginning of May, Portishead Juniors under 13s team travelled to Portishead’s twin town of Den Dungen to take part in a local football tournament and to also play a full match against the home side

The boys left from home, near Bristol in England , very early on Friday morning and after travelling through the Chanel Tunnel arrived in Holland at 6.30 that evening. On Saturday they were entered into the tournament of v.v. OJC Rosmalen, where they played four short games against local opposition. Despite very hot weather (compared to Portishead), they were victorious, winning all of their games, with no goals conceded.

On Sunday, they met Dun Dungen, themselves celebrating winning their own league championship, only the week before. Portishead withstood early pressure and some delightful passing movements from the home team before stepping up a gear and finishing the game 9.0 winners – a score that did not truly reflect the quality of the home side.

The tour was hailed a major success by the boys and their parents and provided great experience for both the visiting and home sides. The boys had funded a significant part of the trips cost by obtaining sponsorship from local companies as well as bag packing at local supermarkets, book selling and running a stall at a local fair.

Commenting on the tour, Portishead’s team manager Neil Faulkner said:“I am extremely proud of the success of the team but more importantly the exemplary way in which the boys conducted themselves over the weekend. They were a credit to Portishead and received many positive comments, from the local community, about both the high standard of their football and their attitude off the field.

We were highly impressed with the standard of facilities available to Dutch youth, with your match and training facilities being far superior to that available to the majority of English youth players. The welcome we received was fantastic and we very much warmed to the kindness shown to both the boys and their parents by home side parents and officials – we very much hope to be able to do another tour next year".

Ter gelegenheid van het behaalde kampioenschap van ons eerste elftal werd er op 17 mei j.l. tijdens een informele bijeenkomst opnieuw aandacht besteed aan deze mooie prestatie! Voorafgaand aan de feestelijkheden werd aan het slot van een onderling partijtje tussen 1 en 2 afscheid genomen van de selectiespelers Ruud van Grinsven, Bart Tibosch, Dion Goossens, Danny van Roy en grensrechter Henri Baayens en trainer Stef Sijbers. De voorzitter sprak allen persoonlijk toe en dankten hen voor de wijze waarop men zich (soms jarenlang) heeft ingezet voor onze selectie. Naast een blijvend aandenken en bloemen, viel de afscheidnemers een welverdiend applaus ten deel. In ons drukbezochte clubhuis werden vervolgens de kampioenen nogmaals gehuldigd en toegesproken. Voorzitter Mari van Grinsven dankte de aanwezigen voor hun komst en de meegebrachte cadeaus en betrok in zijn dankwoord uiteraard ook de spelers en begeleiders die met het kampioenschap zo ongeveer de gehele Dungense gemeenschap in extase gebracht hadden. “Met deze mooie sportprestatie hebben jullie de vereniging, je team, maar ook jezelf als individuele sporter een grote dienst bewezen”! De hele vereniging is trots op het kampioenschap en het wordt jullie van alle kanten van harte gegund, omdat je op een sportieve manier met het beste spel de eerste prijs behaald hebt!” Wethouder Ben Leenen had zijn hoop gevestigd op een unieke samenstelling van de derde klasse. Het zou namelijk zo maar kunnen dat vier ploegen uit dezelfde gemeente samen in dezelfde derde klasse uit zouden gaan komen! (na later bleek ging zijn wens in vervulling!) Frans v.d. Aa (afgevaardigde van BMC) overhandigde namens de ploegen uit de vierde klasse D een mooi aandenken en de clusterafgevaardide van de KNVB, de heer Jan van Alebeek, overhandigde de KNVB-kampioenschaal aan aanvoerder Peter Verhoeven. Opnieuw klonk daar het “We are the champions”! En opnieuw trilde het podium op zijn grondvesten. Ook de jeugdkampioenen deelden in de feestvreugde. Ze reikten rozen uit aan hun grote “maten”, maar werden uiteraard ook zelf in de bloemenhulde betrokken en luid toegezongen! Midden van de feestvierende kampioenen deinde de lachende en vrolijke supporter Thomas mee op de muziek…!! Thomas stond symbool voor al onze gasten. Die vermaakten zich deze middag allemaal opperbest!

We schreven al eerder dat de gehele gemeenschap zich betrokken voelt bij een kampioenschap van de voetballers van Den Dungen. Zo werd bijvoorbeeld eerder al in “de Ware Jacob” door Henri de Booi meelevend gereageerd. Ook de inspirerende woorden van Pastor van Beurden, die verhinderd was tijdens de kampioensbijeenkomst, willen wij u niet onthouden:

Ik wens jullie een feestelijke ontmoeting toe. Wel verdiend na zo'n succesvol jaar, waarbij het succes vooral zit in de teamgeest en het elan dat de vereniging uitstraalt. Dat moet -naast de ruimschoots aanwezige voetbalkwaliteiten- meer dan genoeg zijn om het komende seizoen met vertrouwen tegemoet te zien.

Tot slot viel onze kampioenen ook nog een huldiging ten deel door de gemeente Sint Michielsgestel. Op 5 juni waren de plaatselijke kampioenen (van jong tot oud in allerlei disciplines) uitgenodigd om door Burgemeester Pommer en wethouder Leenen toegesproken, gehuldigd en “gestrikt” te worden. Een geslaagde en sfeervolle ontmoeting in het gemeentehuis.

Het succes werd behaald en gevierd….nu richten we ons op de toekomst. We gaan er alles aan doen om in de derde klasse met attractief en sportief spel onze partij mee te spelen!

Zoals bekend doen we er bij onze club alles aan om naast het voetbal onze leden te vermaken met allerlei nevenactiviteiten. In mei waren de voetbalclinic en het pupillenweekend de hoogtepunten. De selectiespelers bezorgden ruim 125 jeugdspelers een geweldige middag. In zomerse temperaturen werden de jongelingen met sport en spel beziggehouden. Ook tijdens het jaarlijks terugkerende pupillenweekend genoten onze pupillen volop. In Eersel werden het voor onze jongste leden onvergetelijke dagen waar nog lang over nagepraat kan worden. Dank aan al diegenen die een rol in de begeleiding speelden en aan de sponsors die deze mooie activiteit mogelijk maakten. Een bijzonder woord van dank aan Gerard van der Heijden, die jarenlang als bestuurslid de eindverantwoordelijkheid op zich nam en nu het stokje overdraagt.

Tussen de bedrijven waren er feestelijke bijeenkomsten in de vorm van recepties. We brachten onder andere een bezoek aan onze plaatselijke judovereniging Yushi Gashi, die veertig jaar bestond en we schudden het bestuur van Jan van Arckel (afgelopen seizoen tegenstander van Den Dungen 1) de hand vanwege het 75-jarig jubileum. Leuk was ook het traditionele jeugdleidertoernooi waaraan kaderleden van de vijf Gestelse voetbalclubs deelnamen. SCI was de gastheer en onze leiders wonnen de eerste prijs. Dus die konden na afloop lekker uitbundig met hun collega’s van gedachten wisselen. Maar we werden ook geconfronteerd met droevig nieuws. Theo van den Dungen overleed plotseling op 13 mei 2008. Op de dag van het kampioenschap (27 april 2008) mochten vele voetbalvrienden hem nog ontmoeten op het sportpark Jacobskamp. Theo was jarenlang speler van het eerste elftal en hij maakte in de jeugd deel uit van het legendarische hoofdklasse A-team. We hebben afscheid moeten nemen van een begenadigd voetballer, een aardige, gezellige man!

Voor de vrijwilligersbijeenkomst waren maar liefst 165 vrijwilligers uitgenodigd! RKVV Den Dungen is trots op haar vrijwilligers en schenkt hen de aandacht die ze verdienen. Tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest was het gezellig en werd er goed gezorgd voor de inwendige mens. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de exploitanten van clubhuis “de Lange Jan”. Zij wensten op deze dag iets extra’s te doen voor al diegenen die zich het gehele seizoen door verdienstelijk maken voor onze voetbalclub! Leuk idee van de nevenactiviteitencommissie was de verkiezing van de vrijwilliger van het jaar. De aanwezigen waren bijzonder ingenomen met het feit dat vader en zoon, in dit geval Geert Mutsaars sr. (behalve als jeugdwedstrijdsecretaris op vele andere fronten actief binnen de vereniging) en Geert Mutsaars jr (een aanstormend talent!) gezamenlijk mochten profiteren van de bloemen en de lofuitingen.

Op 5 juni 2008 ondertekende het bestuur en hoofdtrainer Jan van Grinsven officieel de overeenkomst waarmee beide partijen een verbintenis voor twee seizoenen aangaan. Onze vereniging is er blij mee, maar ook Jan heeft, met het vele voorbereidende werk dat hij al verricht heeft, laten merken er zin in te hebben. Met veel vertrouwen in elkaar gaan we aan de slag! De selectie van 1,2,3 kwam voor een eerste kennismakingsbijeenkomst bij elkaar op zondag 8 juni j.l. Spelers en staf konden met elkaar kennismaken. Behalve dat we vier nieuwe leden mochten ontmoeten, maakten ook 7 spelers van de A-junioren de overstap naar de selectie. Het was voor de trainer tevens een mooie gelegenheid om alvast wat afspraken met elkaar te maken om in het nieuwe seizoen alles soepel te laten verlopen. Met vooral één doel voor ogen: plezier aan de voetbalsport beleven!

In juni kon voor menigeen de vlag met schooltas uitgehangen worden. Ook een aantal van onze leden waren succesvol in het afsluiten van hun opleiding. Proficiat voor de geslaagden!

BMC uit Berlicum promoveerde via de nacompetitie alsnog naar de derde klasse. Een mooie prestatie van de mensen van “over het kanaal”. Gefeliciteerd! Ondertussen was ook de indeling van het eerste elftal bekend geworden. Hoogst interessant, nietwaar? Want het zal spelers en supporters deugd doen dat we in de derde klasse een aantal echte derby’s op het programma hebben. De indeling van Zuid 1 klasse 3C is als volgt: Baardwijk (Waalwijk), BMC, Den Dungen, ODC (Boxtel), Oisterwijk, RWB (Waalwijk), Sint Michielsgestel, SCI, SVSSS (Udenhout), Uno Animo (Loon op Zand), Tec (Tiel), Wilhelmina (Den Bosch.)

Juni was vooral ook de maand van het Europees Kampioenschap. De afloop is u allen bekend. Grote pluspunt was dat we leuk en sportief voetbal zagen. Bij Den Dungen waren we dat al gewend. We gaan proberen die elementen ook in het nieuwe seizoen de boventoon te laten voeren.

In de zomerstop zoeken onze leden naar mogelijkheden een balletje te trappen. Men wijkt dan - bij gebrek aan trapveldjes – ook wel eens uit naar velden van de buitensportclubs. Officieel is het betreden van de sportvelden uiteraard verboden. Personen die zich onrechtmatig toegang verschaffen tot de sportvelden en daarbij vernielingen aanrichten, zijn op zijn zachts gezegd helemaal verkeerd bezig. Het gebruik van de sportvelden in de zomerstop kan extra kosten voor de betreffende clubs met zich meebrengen vanwege het uitgevoerde onderhoud. Zoals bekend voert RKVV Den Dungen het beheer over de sportparken in Jacobskamp en Paterstraat en we willen graag in het begin van het nieuwe seizoen iedereen weer op goede velden laten voetbalen. Als je toch meent het sportpark te moeten bezoeken, richt dan geen vernielingen aan, ga niet met materialen sjouwen en zoek een hoekje op waar het gras sterk genoeg is. Wij gaan ervan uit dat iedereen hierin zijn verantwoordelijkheid wil nemen. Dank je voor jullie medewerking!

Terug naar het overzicht