•  

Sint Jozefschool en De Wegwijzer winnaars Schoolvoetbaltoernooi.

Onder goede weersomstandigheden heeft op woensdag 15 oktober het 1e officiële 5–Kernen schoolvoetbaltoernooi onder auspiciën van de KNVB plaatsgevonden op de velden van sportpark Jacobskamp. Een leuk, sportief toernooi kende een spannende ontknoping omdat bij de jongens de Sint Jozefschool uiteindelijk op doelsaldo aan het langste eind trok. Bij de meisjes waren de krachtsverhoudingen groter en topscoorder Femke Spierings, van basisschool De Wegwijzer had met 5 doelpunten daar een groot aandeel in.

De wedstrijden werden allen afgewerkt op het hoofdveld en onze eigen Dungense omroeper /speaker Geertje junior zorgde tussen de wedstrijden door voor een sfeervolle happening. Ouders, leerkrachten en de organisatie genoten van diverse sportieve hoogtepunten en mooie doelpunten.

De scheidsrechters Martijn en Bas hadden een makkelijke dag omdat de sportiviteit bij iedereen hoog in het vaandel stond. De scholen hadden hun beste beentje voorgezet en met vlaggen en toeters werden de spelers en speelsters continu aangemoedigd. Omstreeks kwart over twaalf konden we gaan genieten van een overheerlijke lunch verzorgd door Jeannette, en voor alle deelnemers was er een luxe lunchpakketje.

De beslissing bij de jongens moest uiteindelijk vallen in de laatste wedstrijd. Ondanks dat b.s. De Wegwijzer een groter veldoverwicht had kwam het niet tot scoren en plaatste de Sint Jozefschool zich voor de regiofinale. Bij de meisjes was de beslissing al gevallen maar wie 2e of 3e zou worden in de poule moest nog worden uitgemaakt. Roos van Boxtel van b.s. ’t Kiemveld maakte met 2 doelpunten een einde aan alle onzekerheden. Hieronder de volledige uitslagen en eindstanden.

Poule A jongens 11-tallen:

De Wegwijzer – ’t Kiemveld 1-0 1-0 Javier Fuentes

’t Kiemveld – Sint Jozefschool 2-4 1-0 Juul van Rijswijk, 1-1 Jawid Barez,

1-2 Jason Pijnappels, 1-3 Dari Vesters,

2-3 Marijn vd Heuvel, 2-4 Alex Gomez.

Sint Jozefschool – De Wegwijzer 0-0

1) Sint Jozefschool 2-4 4-2 geplaatst voor de regio finale mei 2009

2) De Wegwijzer 2-4 1-0

3) ’t Kiemveld 2-0 2-5

Poule B meisjes 7-tallen:

Sint Jozefschool – De Wegwijzer 1-3 0-1 Femke Spierings, 0-2 Romie v.d Doelen

1-2 Janne Spierings, 1-3 Femke Spierings

De Wegwijzer – ’t Kiemveld 3-1 1-0 Femke Spierings, 2-0 Femke Spierings,

2-1 Roos van Boxtel, 3-1 Femke Spierings.

’t Kiemveld – Sint Jozefschool ` 2-1 1-0 Roos van Boxtel, 1-1 Sophie Kroese,

2-1 Roos van Boxtel

1) De Wegwijzer 2-6 6-2 geplaatst voor de regio finale mei 2009

2) ’t Kiemveld 2-3 3-4

3) Sint Jozefschool 2-0 2-5

Tijdens de prijsuitreiking kregen alle deelnemers een herinneringsmedaille uitgereikt en voor iedere ploeg was er een standaardbeker beschikbaar. Twee grote wisselbokaals werden in ontvangst genomen door beide winnende teams en daarna was de feestvreugde ongekend.

Zo kwam aan een mooie dag een nog mooier slot. Volgend jaar wordt het schoolvoetbaltoernooi opengesteld voor alle basisscholen uit de gemeente Sint Michielsgestel. In totaal kunnen er dan 12 scholen gaan meedoen aan dit officiële KNVB schoolvoetbaltoernooi.

De organisatie dankt Rabobank Dommel en Aa en de “anonieme” sponsors voor hun financiële bijdrage.

Terug naar het overzicht