•  

We ruimen even op………!

Om bekendheid te geven aan de gedragscode zal er periodiek aandacht worden besteed aan gedragsregels die we binnen onze vereniging graag gezamenlijk naleven. Niet om het elkaar moeilijk te maken, maar juist om de zaak te veraangenamen. Spreek elkaar hier ook gerust op een acceptabele manier op aan. Deze keer “ruimen we de zaak op”!

Het zou erg sociaal, milieuvriendelijk en bovendien nog plezierig zijn ook als iedereen op deze wereld zijn eigen afval op de voorgeschreven wijze zou verwijderen. We maken er in deze tekst geen wereldprobleem (het milieuvraagstuk is dat natuurlijk wel!) van, maar houden het dicht bij huis. Binnen onze eigen vereniging verzoeken wij personen die het sportpark bezoeken om bekertjes, snoeppapier en andere rommel in de daarvoor bestemde afvalbakken te deponeren. Onze leiders en trainers hebben ook in hun taakopvatting meegenomen dat er na afloop van de wedstrijd even het grote vuil uit de kleedkamers gehaald wordt. Niet alleen thuis, maar ook als je op een ander sportpark te gast bent, is dit heel gewoon!

Spiegel je hierbij niet aan wat anderen doen, maar toon elders dat je lid bent van een fatsoenlijke vereniging. In dit verband mag vermeld worden dat onze selectie hierin een voorbeeld vervult! Hulde aan spelers en begeleiders! Zorg ervoor dat na de wedstrijd de kleding fatsoenlijk (een ander “mag” de was doen!) in de tassen gaat. Ruim na afloop van trainingen en wedstrijden de materialen op. Kaderleden hoeven echt niet alles zelf te doen, maar regel wel dat spelers een taak krijgen toebedeeld en let even op de naleving hiervan. Laat geen rotzooi voor een ander! Het is asociaal en brengt onnodig werk en kosten met zich mee voor de club.

Voor u allen een kleine moeite voor onze vereniging een hoop last minder! Dank u wel!

Terug naar het overzicht