•  

Nationale Biertapwedstrijd.

Maar liefst 7 personen (Ivo, Theo, Joost, Bas, Laurens, Jorg en Marco) toonden zich afgelopen donderdagavond zeer gedreven in het tappen van alcoholische dranken in ons clubhuis De Lange Jan. De uitbaters hadden zich namelijk ingeschreven voor deze landelijke wedstrijd in de hoop een nieuw top-tap talent te ontdekken.

En spannend werd het!

In 3 verschillende rondes werd niet alleen gekeken naar het biertappen, maar was ook het uitserveren een niet te onderschatten onderdeel van het geheel. Vooral bij dat laatste onderdeel ging er hier en daar nogal wat mis en gelukkig dat onze jury daarop voorbereid was. Uiteindelijk moest de beslissing vallen in de laatste ronde omdat het leek op een nek aan nek race. De getapte Amsterdammertjes gaven uiteindelijk uitsluitsel en zo mocht Bas Verheijen zich tot beste biertapper kronen, Jorg van de Velden was een goede 2e en Ivo Polk eindigde als 3e. Insiders zagen dat de juryleden het erg moeilijk vonden om een winnaar aan te wijzen en er is met de Koninklijke Horeca Nederland al overleg geweest, op hoog niveau over de einduitslag! We zijn er nog niet uit, wordt vervolgd…………………

Bas Verheijen kan zich echter gaan opmaken voor de landelijke finale in 2012 en hij krijgt de unieke gelegenheid om bij drukte in het clubhuis, gratis te oefenen achter de bar. Al met al kunnen we terugkijken op een leuke en geslaagde activiteit.

Met dank aan de bier-sponsoren!

Terug naar het overzicht