•  

Winters weekend.

Op televisie zagen we op zondagavond het voetbalspel met oranje ballen gespeeld worden. Het betrof hier geen vroeg eerbetoon aan het Koninklijk Huis of een schreeuw om aandacht voor onze nationale oranje voetbaltrots. Vanwege de sneeuwval werd er louter om praktische (en commerciële) redenen met een opvallend gekleurde bal gespeeld. Zo viel het speeltuig op de witte velden nog enigszins te ontwaren tussen glijdende en glibberende spelers.

In het profvoetbal moet er tegenwoordig veel gebeuren om tot afgelasting te komen; bij onze amateursclubs probeert men het gezonde verstand nog te laten zegevieren en onder enigszins acceptabele weersomstandigheden op bespeelbare velden de sporters aan het werk te zetten. Enkele teams met erg jonge spelertjes moesten in de vroege zaterdagochtend nog wel op pad, maar voor de verdere rest waren er op voetbalgebied weinig activiteiten te bespeuren bij onze club.

Voor komend weekend staat er weer een volledig programma op de planning en na het winterse dipje lijkt het -gelet op de voorspellingen van de meteorologen- mogelijk om alle senioren, junioren en pupillen in actie te laten komen. Dat kan dan hopelijk op een mooie groene grasmat met een lekkere zwart witte lederen voetbal! Zoals elke week worden de programma’s door de heren wedstrijdsecretarissen op een rij gezet.

Terug naar het overzicht