•  

Eén minuut stilte!

Droevige momenten zijn vaak de aanleiding om bij officiële bijeenkomsten en sportwedstrijden één minuut stilte in acht te nemen. Ter nagedachtenis aan iemand die ons dierbaar was, voor slachtoffers bij een ramp, als teken van medeleven of vanwege aandacht voor zinloos geweld.

Zo’n stiltemoment kan indrukwekkend zijn en intens beleefd worden. Zich concentrerend op de pijn van anderen, proberen één te zijn met hen die leed is aangedaan, medelevend met slachtoffers en mensen die verdriet hebben.

Een stiltemoment uit respect voor anderen is gepast en noodzakelijk. Zomaar even stil zijn voor jezelf is gewenst en werkt bevrijdend. We kunnen onze gedachten verzetten als we ons gevangen voelen in deze jachtige en hectische wereld waar eerder plaats is voor egoïsme en individualisering dan voor solidariteit en een sociale opstelling.

Tijdens onze minuut stilte komen we tot bezinning en zijn in ons brein bij anderen. Bij hen die op zoek zijn naar vrede en verzoening, bij hen die niet leven in rijkdom en weelde, bij hen waar eenzaamheid en afhankelijkheid de sleutelwoorden zijn, bij mensen die het op alle fronten moeilijker hebben dan velen van ons.

Tijdens het rustmoment dat we onszelf gunnen, hoeven we niet alle wereldse problemen op te lossen. Wel mogen we ons realiseren dat met een beetje vriendelijkheid, attentheid, ondersteuning en behulpzaamheid een heleboel mensen in onze eigen omgeving een groot plezier gedaan kan worden. Een bezoekje, een schouderklopje, een helpende hand voor hen die het zo nodig hebben. Niet alleen rond deze dagen maar het gehele jaar door. Stel je positief op naar hen die vaak tevreden zijn met een kleinigheid! Binnen één minuut is dat geregeld..! Vanuit die gedachte willen wij u allen in huiselijke kring en in verenigingsverband zinvolle Kerstdagen, een fijne jaarwisseling en veel sportiviteit en geluk toewensen in het nieuwe jaar!

Terug naar het overzicht