•  

SCI/Zwanenberggroep – Den Dungen 2-0 (1-0).

SCI-trainer Jack van Rijs vond de zege van zijn ploeg 'zwaarbevochten maar verdiend'. Zijn vakgenoot van Den Dungen, Jan van Grinsven, sprak van 'gelukkig'.

"Wij hadden het betere van het spel", zei hij. "We kregen niet veel kansen, maar zij ook niet. Het was een beetje een 0-0-wedstrijd."

SCI kwam na een halfuur op voorsprong. Urvin Antersijn reageerde alert op een bal die terugkwam van de paal na een vrije trap van Sander Driessen: 1-0. Den Dungen maakte daarna een sterke fase door. Er kwamen wat mogelijkheden, maar dat leidde niet tot uitgespeelde kansen. " Verdedigend stonden we erg goed vandaag, vond ik", was SCI-coach Van Rijs meer dan tevreden over zijn ploeg. "We legden ook hun gevaarlijke spelers Nicky van Lamoen en Dennis van der Aa aardig aan banden."

Na de pauze bleven de twee teams aan elkaar gewaagd. Het was een strijd die zich vooral op het middenveld afspeelde. Een winnaar kwam daar echter niet uit. Door opnieuw een beetje een lucky goal kwam SCI op 2-0. Een hoge bal viel net buiten het strafschopgebed tussen een verdediger en de keeper van Den Dungen in. De lange spits Cliff de Rouw zat daar nog tussen met zijn hoofd en raakte de bal net hard genoeg. Tergend langzaam rolde de bal over de doellijn.

Den Dungen-trainer Van Grinsven zag wel degelijk aanknopingspunten na het verlies. "Bij die 1-0, bijvoorbeeld, zit het net even tegen en reageren zij net iets alerter. Dat soort kleine dingetjes doen ons vandaag de das om", concludeerde hij.

Den Dungen wist gisteren voor de zevende keer op rij niet te winnen. Maar Van Grinsven blijft daar rustig onder. "We zijn nu zo goed als compleet. Volgende week moeten we tegen SVSSS, thuis. Die moeten we gewoon winnen."

bron: website Brabants Dagblad

Terug naar het overzicht