•  

Uit de bestuurskamer

Beleid: om binnen onze voetbalorganisatie alles zo soepel mogelijk te laten verlopen, probeert het bestuur door het seizoen heen eerder ingezet beleid te actualiseren of nieuw beleid te ontwikkelen. Beleid maken binnen een voetbalvereniging doe je primair met de voetbalsport voor ogen. Daarnaast spelen er ook altijd zaken die indirect met voetbal te maken hebben. Belangrijke beleidsnota’s die richting geven aan de manier waarop we binnen onze vereniging met alle belanghebbenden inhoud willen geven aan onze primaire doelstelling zijn onder andere: Jeugd- en seniorenplan, Sponsorbeleidsplan, Rook- alcohol- en drugsbeleid, de Gedragscode, Vrijwilligersbeleid.

Financieel Beleid: laatstelijk is door het bestuur het “financieel beleid” vastgesteld overeenkomstig de in de Algemene Ledenvergadering gemaakte afspraken over aanpak van begrotingen, budgettering, informatievoorziening, bestemming van positieve resultaten en de periodiek uit te voeren controles. Vanuit het bestuur is bevorderd dat de “kascommissie” niet alleen aan het eind van het jaar de boeken controleert, maar periodiek overleg voert met de penningmeester. Een vast lid van de commissie Financiën en een door de algemene ledenvergadering benoemd lid hebben per kwartaal inzage in de boeken. Hun bevindingen kunnen tussentijds worden gerapporteerd aan het bestuur. Aan het eind van het seizoen wordt aan de algemene ledenvergadering gerapporteerd over het door het bestuur gevoerde financiële beleid.

Beleidsuitvoering: het op papier zetten van afspraken voor het goed functioneren van onze club gaat vaak aan leden voorbij. Op zich is dit niet zo’n probleem. Voor het bestuur zijn vastgestelde beleidsnotities echter belangrijke documenten om hun verantwoordelijkheid te kunnen nemen. Voor leden is vooral van belang dat gemaakte afspraken goed uitgevoerd worden. Een juiste uitvoering van het beleid betekent voor onze leden namelijk dat men in verenigingsverband optimaal kan genieten van de voetbalhobby. Mocht dat niet zo zijn, dan horen we dat graag. Bekend is dat we van een open en eerlijke communicatie houden bij onze club. Wanneer zaken niet verlopen zoals dat hoort, hopen wij ook dat de leden aan de bel trekken. Je kunt hierover rechtstreeks contact opnemen met het verantwoordelijke bestuurslid. De gegevens staan onder contact.

Terug naar het overzicht