•  

Landelijk aandacht voor vrijwilligerswerk.

De organisatie van “Make a Difference Day” (MADD) heeft vorige week weer twee dagen lang de schijnwerpers gericht op al die mensen die zich belangeloos inzetten voor onze samenleving. Met dit jaarlijks terugkerende initiatief wordt beoogd het vrijwilligerswerk een positief imago te geven en zo meer mensen te motiveren vrijwilliger te worden. Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de samenleving. Zij zijn gedurende korte of langere tijd actief in de zorg, onderwijs, sport en de welzijnssector en verrichten zeer nuttig werk.

Tal van bestuurders en hoogwaardigheidbekleders hebben zich afgelopen vrijdag ingespannen -vaak door zelf een dagje als vrijwilliger mee te lopen in een zorginstelling, bij een sportclub of een buurthuis- om aandacht te vragen voor de vrijwillige inzet. Als we het thema dicht bij huis houden en betrekken op onze eigen voetbalclub dan weten we dat bij de uitvoering van het vrijwilligersbeleid de aandacht blijft uitgaan naar het op peil houden van voldoende gemotiveerde vrijwilligers. Er blijft ook bij onze voetbalvereniging werk genoeg. Het begeleiden van teams, het overbrengen van oefenstof op leergierige jonge voetballers, het klaren van allerlei onderhoudsklussen, het meebesturen van de vereniging, het verrichten van commissiewerk, het fungeren als scheids- of grensrechter of als toezichthouder in het weekend of op een avond. Zo maar een greep uit tal van mooie (vrijwilligers)taken.

Vrijwilligerswerk is een verrijking voor je eigen leven. Leden en vrijwilligers zorgen gezamenlijk voor een mooie vrijetijdsbesteding. Ook –of vooral ook- bij RKVV Den Dungen.

Terug naar het overzicht