•  

Uit de kleedkamer: Dennis van der Aa

Geboren: 14 juni 1980.

Geboorteplaats: Sint-Michielsgestel.

Woonplaats: Den Dungen, al vanaf dat ik een half was.

Positie: spits.

Werk: eigen dakdekkersbedrijf.

Vorige clubs: Den Dungen, CHC, OJC.

Mooiste tenue: zwart.

Mooiste accommodatie: OJC.

Heeft in het veld een hekel aan: Als ze je een oor aannaaien, een kaart aansmeren. En onsportief gedrag. Ik ben zelf ook een hete hoor, maar blijf wel altijd reëel.

Mooiste herinnering: Mijn overstap naar OJC, dat is toch het hoogste bij de amateurs. Na een jaar ben ik alweer terug naar Den Dungen gegaan, terwijl ik eigenlijk nog een seizoen bij OJC zou blijven. Ik heb een eigen bedrijf, werk zeventig, tachtig uur per week, en dat gaat toch voor. Maar het was een moeilijke keus.

Grootste nachtmerrie: Mijn rugblessure vorig jaar bij OJC. Ik was net terug van een schorsing van zeven wedstrijden, opgelopen in m'n laatste duel met CHC. We waren gedegradeerd en het was écht niet normaal hoe de scheidsrechter floot. Ik zei er na afloop wat van en toen lachte hij me in mijn gezicht uit, waarop ik zei: 'Als ik jou was, zou ik straks niet in de kantine komen'. Dat mag natuurlijk niet, maar hij had het ook anders kunnen oppakken...

Het meest geleerd van: Frank Kusters en Henri van Alebeek, trainers bij Den Dungen. Van Henri vooral op voetbalgebied, Frank heeft mij veel vertrouwen gegeven. Hij haalde mij bij het eerste nadat ik een tijdje was gestopt. Dat was in de A. Mijn trainer wilde dat ik toen al in het eerste ging spelen, maar ik was 15,5 en heel klein, dus ik wilde niet. Toen heb ik m'n tas ingeleverd.

Favoriete clubman/-vrouw: Het bestuur dat er nu zit bij Den Dungen. Alles is goed geregeld en ze hebben er hart voor. Net als Jan van Grinsven, onze trainer, ook een echte clubman.

Gezelligste kantine: Den Dungen, Sint-Michielsgestel, BMC en CHC.

Aantal glazen bier op zondag: Als we verloren hebben niet zo veel, maar als we gewonnen hebben... Vijftien of twintig of zo. Ik blijf graag hangen, laat ik het zo zeggen.

Sterkste punt: Inzicht en m'n scorend vermogen, al valt dat dit jaar tegen. Maar ja, als je onderaan staat draai je zelf ook minder.

Zwakste punt: Ik laat m'n kop nogal snel hangen. Laatst tegen Wilhelmina. We wonnen met 2-0 en ik maakte de tweede. Maar er hadden er nóg twee in gemoeten. Na afloop in de kleedkamer zei iedereen 'goeie pot', maar dan denk ik: géén goeie pot.

Mooiste doelpunt: Een vrije trap van zo'n dertig meter in de kruising, in het vakje.

En zondag: Dan winnen wij van SVSSS en komen we in punten gelijk met ze. 3-1, ik scoor er twee, soms heb je zo'n gevoel hè..

bron: website Brabants Dagblad.

Terug naar het overzicht