•  

'SVSSS moet eerder uit kroeg naar huis'

DEN DUNGEN - Bij de Udenhoutse club SVSSS staat degradatie al jaren niet meer in het woordenboek.

De club is normaal gesproken een stabiele derdeklasser en bij het bestuur zijn de regels van degradatie en nacompetitie dan ook niet helemaal duidelijk.

Na de ontluisterende 5-0 nederlaag in en bij Den Dungen kan in de archiefkasten het reglement nog eens opgesnord worden, want de ploeg die in het begin van de competitie nog op de vierde plaats bivakkeerde, staat stevig in de gevarenzone.

Trainer Dirk van de Wiel kan de degradatieregels wél opdreunen. "En ik zou willen dat mijn spelers dat ook konden", gromt hij na afloop. "Alsof ze nog steeds niet beseffen dat we toch diep in de gevarenzone staan. Als ik naar de wedstrijd van vanmiddag kijk, dan zie ik niets in ons team dat wijst op 'laatste-kans-voetbal'."

De spelers van Den Dungen lieten dat overduidelijk wel zien. Op alle fronten werd SVSSS zoek gespeeld. Met als absolute uitblinker Jaap Wonders. Hij scoorde twee keer en had in de openingsgoal een groot aandeel. SVSSS-verdediger Roel Schoonus had dat ook. Hij haalde het schot van Wonders van de lijn, maar daarbij raakte hij de bal zo verkeerd dat die met een grote boog over zijn eigen doelman in het doel verdween: 1-0.

SVSSS acteerde ver ondermaats, maar ook Den Dungen verlaagde zich bij tijd en wijlen tot een bedenkelijk niveau. Behalve Wonders dan. Vijf minuten na het eerste doelpunt ging hij fluitend verder met zijn onemanshow. Hij nam de tweede en de vijfde treffer ook nog voor zijn rekening. De derde tegentreffer voor SVSSS viel nog voor rust. Vooral over het tijdbestek waarin de drie tegendoelpunten vielen was Van de Wiel niet te spreken. "Er is geen sprake van kwaliteitsverschil. Het was een gebrek aan goede instelling. Als je in zo'n korte tijd drie doelpunten tegen krijgt, dan zit er in je hoofd iets mis."

Dat SVSSS ook kwaliteit tekort kwam, bleek met name in de opbouw via het middenveld. Keer op keer probeerden de verdedigers via het middenveld een aanval op te zetten, maar alle ballen werden simpel verspeeld en elke pass was te doorzichtig. De hoge ballen werden veelal onderschept door de Dungense defensie, dan volgde meteen de omschakeling en was het weer alle hens aan dek op de helft van SVSSS. Aanvoerder Benjamin Mordecai, die zich een slag in de rondte werkte, straalde halverwege de tweede helft dan ook moedeloosheid uit. "Het is de man van wie we het vaak moeten hebben, maar hij heeft nu geen fatsoenlijke voorzet gekregen. Dan kan zelfs hij ons niet meer redden", treurde Van de Wiel.

Met het programma dat SVSSS nog voor de boeg heeft, lijken er zware tijden aan te komen. Volgens Van de Wiel is er een oplossing: tien punten pakken in de komende vier wedstrijden. Dan kan de ploeg nacompetitie op het nippertje ontlopen. "Ik moet de bezieling zien. Niet het slappe van vandaag. De jongens moeten meer inzet voor de ploeg tonen. Wat eerder uit de kroeg naar huis gaan. Ik weet zeker dat we dan meer kans hebben om in de derde klasse te blijven."

bron: website Brabants Dagblad

Terug naar het overzicht