•  

Voorbeschouwing “Derby van over de Brug”

Een flinke uitslag tegen SVSSS met maar liefst 5-0 geeft aan dat onze jongens weer kunnen scoren en daarmee hebben ze goede zaken gedaan. Door deze grote uitslag zijn ze de club uit Udenhout voorbijgegaan op de ranglijst. Met veel inzet en passie werd de muur van SVSSS langzaam gesloopt en verdiend winnend afgesloten. Het blijft ongekend spannend en met nog 4 grote finales voor de boeg kunnen we het klassebehoud veiligstellen.

Stand 29.03.2009.

09. Wilhelmina 18-17 (27-41)

10. Den Dungen 18-16 (33-50)

11. SVSSS 18-16 (21-48)

12. RWB 18-12 (25-50)

Komende zondag staat alles in het teken van de gemeentelijk derby Den Dungen 1 – BMC 1. De club uit Berlicum is bezig aan een bijzonder succesvol seizoen en doet volop mee om het kampioenschap in de derde klasse C. Afgelopen zondag hebben de rood-witten verloren van Oisterwijk en daarmee de tweede periodetitel verspeeld. BMC zal daarom alles op alles zetten om hier te winnen en zodoende niet meer achterstand oplopen t.o.v. koploper Sint Michielsgestel. Den Dungen moet punten pakken in de strijd tegen degradatie en zij bewijzen zichzelf een prima dienst als ze thuis in ieder geval niet verliezen. Het zal een zware opgave worden, maar onze jongens lijken op de goede weg terug. Een derby zoals tegen BMC brengt vaak ongekende krachten naar boven en hopelijk zal het massaal opgekomen publiek in grote getallen van de partij zijn om onze jongens te ondersteunen.

Het 2e elftal heeft zondag verloren met 1-2 van de verrassende koploper RKDVC 5 uit Drunen. Na een stevige partij voetbal trok men aan het kortste eind en bleven de “oudjes” wankelend overeind. Den Dungen 2 speelde met veel inzet en strijd maar creëerde zich te weinig kansen, helaas. Daarmee lijkt hun rol uitgespeeld te zijn in deze klasse en rest hen nog een aantal mooie wedstrijden richting einde seizoen. Komende donderdagavond staat een inhaalduel gepland van 45 minuten tegen TEC 2 en komende zondag speelt het thuis tegen RKTVC 2. Beiden ploegen komen uit Tiel en hebben nog punten nodig om in deze 3e klasse reserve nog een rol van betekenis te spelen.

Omdat zondag BMC op het programma staat hebben we een onvervalste kleine derby op het programma. Onze jongens van de F3 gaan spelen tegen de F3 van BMC. De aanvang van deze wedstrijd staat gepland voor 13.15 uur. Spelertjes en leiding worden om 13.00 uur verwacht op het sportpark. Naast de voorwedstrijd treden om 14.20 uur twaalf groen-witte meiden op met een speciaal ingestudeerd dansnummer. Dit alles zal zowel buiten, langs de lijn, als binnen (clubhuis de Lange Jan) muziekaal worden ondersteund door DJ Happelman en zijn assistent Geertje Jr. We zijn op dit moment druk doende om er komende zondag een fantastisch feest van te maken. Hopelijk hebben we na afloop alle reden om een klein feestje te bouwen. U bent van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn.

Terug naar het overzicht