•  

CLUBSCHEIDSRECHTER VERDIENT STEUN.

Het is genoegzaam bekend dat het fluiten van een wedstrijd geen sinecure is. Scheidsrechters dienen over een goede conditie te beschikken, voldoende spelregelkennis in huis te hebben, het spel aan te voelen en bestand te zijn tegen kritiek. Op- en aanmerkingen worden er altijd wel gemaakt rondom het optreden van de leidsman. Veel spelers hebben de slechte gewoonte bij elk fluitsignaal te reageren. Men is zelf vaak niet bekend met de regels, maar het is oh zo gemakkelijk je frustratie over je eigen mindere spel af te reageren op de arbiter. Geheel ten onrechte!

Voetballers dienen zich te realiseren dat we geen wedstrijden kunnen spelen zonder scheidsrechters en dat deze functionarissen –net zoals de sporters zelf- ook gewoon hun best doen en zo onpartijdig mogelijk proberen de spelregels toe te passen. Gelukkig beschikt onze vereniging nog net over voldoende clubscheidsrechters om het merendeel van de wedstrijden (slechts voor enkele teams wordt een KNVB-scheidsrechter aangewezen) in goede banen te leiden.

Dit select clubje arbiters heeft dit seizoen uitbreiding gekregen, omdat vanuit elk lager seniorenteam een paar leden bereid zijn om wedstrijden van hun clubgenoten te fluiten. Met dit mooie aanbod wordt onmiskenbaar goed werk verricht! Zowel spelers als supporters kunnen de (club)scheidsrechter steunen door zijn handelswijze te accepteren en hem met respect te benaderen.

We zijn ervan overtuigd dat we binnen onze vereniging mogen rekenen op deze positieve houding. De clubscheidsrechter verdient het!

Terug naar het overzicht