•  

Beslagen ten ijs.

Op het Dungense sportpark speelden zich in voorbije week weinig voetbalactiviteiten af. Het aantal mm neerslag was van dien aard dat de velden onbespeelbaar werden. Juist op momenten dat het dreigde om te slaan, kwam er weer buiigheid opzetten, hetgeen funest bleek voor de door water verzadigde voetbalterreinen.

Trainingen konden geen doorgang vinden en onze verantwoordelijke keurmeesters van de velden namen wijselijk het besluit een streep te zetten door alle thuiswedstrijden die afgelopen weekend gespeeld zouden moeten worden. Op zich zijn het de bekende taferelen waarmee we op weg naar de winterstop te maken hebben. De ene keer zijn de klimatologische omstandigheden zodanig dat een lentegevoel je bekruipt, terwijl enige dagen later de ijsmuts en de handschoenen bescherming moeten bieden tegen de vrieskou.

Zo lang echter de winterstop nog niet definitief is ingegaan, moeten we ons –ook onder moeilijkere omstandigheden- goed blijven voorbereiden op de nog af te werken programma’s. Want na een paar afgelastingen kan het zo maar zijn dat we er weer moeten staan om een competitieduel af te werken. En als er gespeeld moet worden, dien je “beslagen ten ijs” te komen.

Onze spelers en begeleiders gaan er ongetwijfeld alles aan doen om goed toe te werken naar de twee wedstrijdprogramma’s die in december nog ingepland staan. Als het vervolgens tot voetballen komt, leidt de goede voorbereiding hopelijk ook nog tot succes..

Terug naar het overzicht