•  

Claus Spierings Sportman van het jaar 2009

Tijdens een druk bezochte nieuwjaarsreceptie is Claus Spierings gekozen tot sportman van het jaar 2009. De vele aanwezigen mochten bij binnenkomst hun stem uitbrengen op de drie genomineerden namelijk Dennis van der Aa, Willie van Hout en Claus Spierings. Supportersclub rkvv Den Dungen had kenbaar gemaakt dat zij de verkiezing graag wilde ondersteunen en waren goed vertegenwoordigd.

Beiden voorzitters Hans Heesakkers en Mari van Grinsven maakten omstreeks 16.00 uur de winnaar bekend. Claus Spierings kreeg bloemen en het bijbehorende bronzen beeld "de Theo van Vessem trofee" uitgereikt door John van de Donk, winnaar van 2008.

Claus Spierings: geboren 19 mei 1956 (53 jaar)

Huidige functie: speler 4e elftal en actief lid van de sponsor commissie. Claus speelt vanaf jonge leeftijd bij Den Dungen en is enkele jaren geleden gehuldigd vanwege 40 jaar lidmaatschap. Claus is een van onze "oudste" nog actieve leden, Claus heeft een mooie carrière bij Den Dungen achter de rug, was jarenlang een belangrijke schakel in het 1ste elftal en is nog steeds op een zeer acceptabel niveau actief in het 4 elftal. Claus blijkt een sportieve speler te zijn zowel in als buiten het veld. Komt zelden of nooit in opspraak en heeft zelden een gele of rode kaart gekregen? Specialiteiten: zijn tactisch vermogen, perfecte trap en hij is ook de penalty killer bij Den Dungen 4.

Daarnaast is Claus, altijd betrokken bij de derde helft en een graag gezien gast na afloop van de wedstrijden. Met zijn Bourgondische inslag en humor is hij het goede voorbeeld hoe je sport en plezier perfect kunt combineren.

Met het vernoemen van deze sportprijs naar de overleden clubman Theo van Vessem eert RKVV Den Dungen een groot mens. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie zal het uitreiken van de sportman / vrouw verkiezing een jaarlijks terugkerende activiteit zijn.

Claus van harte proficiat.

Terug naar het overzicht