•  

Geen volledige herstart in nieuwe jaar

Het overkwam ons weer eens een keer een echte winter te mogen beleven. De ondermaatse temperaturen, het ijs en de sneeuw zorgden ervoor dat de wintersporters enkele weken plezier konden beleven. Voor de buitensporters die aangewezen waren op goed bespeelbare voetbalvelden betekende het arbeidsloos toezien of op zoek naar alternatieven.

Bij onze club werd er alles aan gedaan om de selectie toch nog enigszins voorbereid aan de start van het reguliere programma te laten verschijnen. Na de afgelasting van de wedstrijden uit het inhaalprogramma van vorige week leek het er afgelopen weekend dan ook echt van te komen dat we ons in volle glorie weer met onze hobby konden gaan bezighouden. Op zaterdag waren de velden groen en goed bespeelbaar. Ouders en belangstellenden trotseerden de kou langs de lijn, terwijl de klimatologische omstandigheden voor de voetballers prima waren. Heerlijk om na zo’n lange onderbreking weer te mogen doen waarvoor je bij de voetbalclub bent: je lekker uitleven in een voetbalwedstrijd. Het plezier en het enthousiasme droop er bij spelers en kaderleden vanaf! En dat is een goeie zaak.

Des te triest was het te moeten constateren dat op zondag het winterweer opnieuw roet in het eten gooide. In de nacht van zaterdag op zondag en in het verdere verloop van deze eerste officiële speeldag in het nieuwe jaar dwarrelde er sneeuw neer op de velden, waardoor de belijning niet meer zichtbaar was en spelen onmogelijk. Onze jeugdteams hebben het goede gevoel weer te pakken, onze senioren zien smachtend uit naar hun eerste echte voetbalpot in 2010!

Komend week een herkansing in een uitermate interessant programma! Veel succes en voetbalplezier!

Terug naar het overzicht