•  

12e editie Playbackshow zeer geslaagd!

Ondanks het gemis van organisator hoofdplayback Dennie van de Pas, was er afgelopen vrijdag sprake van een hoog kwaliteitsgehalte tijdens de Playbackavond. Alle deelnemende teams hadden namelijk hun beste beentje voorgezet en toonde dat playbacken nog steeds een leuk avondvullend programma kan zijn. In een schitterend aangekleed wit clubhuis, en vele gasten in het wit, wat een mooi winters plaatje opleverde, kon omstreeks 21.00 uur de strijd losbarsten. Koos Alberts (7e), The Rollings Stones (6e), Andre Hazes (3e) en Ali & Frank (4e) zaten in het eerste blok, en daarmee werd de toon gezet. De jury bestaande uit Dennie van Sandvoort, Bianca Broekxs, Willem Voets en Jeanne van Pinxsteren hadden een moeilijke avond maar wisten met hun befaamde praatjes veel onzekerheden weg te nemen. Binnen de jury bleek al snel dat niet iedereen met dezelfde bril keek naar de acts en dat leverde weer mooie onderlinge commentaren op.

Na de korte pauze was het de beurt aan Eminem (A1), K2 of K3 (9e), Het Vrije Scheap (10e) en The Jackson Five (Selectie). Alle acts waren van een goed kwaliteitsniveau en dus kwam het aan op de details. Presentator Hans Happelman wist wederom op voortreffelijke wijze de nummers aan elkaar te praten en tegen 23.30 uur was de jury na wijs beraad eruit. Unaniem scoorde de playback van het 10e elftal de hoogste ogen. Een mooie persiflage op de TV serie van “het Vrije Scheap” met het nummer ““Jan Klaassen was trompetter”, achter een zelfgemaakte levensgrote poppenkast bleek goed voor de eerste plaats. Goede tweede werd Berry Bijnen en Frank Flaman met “kleine jongen” en derde Leon School en Frank Kusters met Ali & Frank.

Met nog een extra toegift van de winnaars kwam omstreeks 24.00 uur een einde aan de show en was het tijd om nog effe lekker na te genieten. Vanaf deze plaats dank aan de jury Bianca, Jeanne, Willem en Dennie, de presentator Hans, diskjockey Stefan en de versierploeg Kees, Werner, Youri, Joep en Theo.

Terug naar het overzicht