•  

Bestemmingsplan Jacobskamp onherroepelijk.

Met ingang van 13 januari 2012 is het bestemmingsplan Jacobskamp in Den Dungen onherroepelijk. Op die datum verklaarde Raad van State het verzet van Het Groene Hart ongegrond. Met het onherroepelijke bestemmingsplan is de weg naar realisatie van een nieuw sportpark en woningbouw open.

Na een bestemmingsplanprocedure van bijna twee jaar is ook het laatste verzet tegen het plan van tafel. Gemeente en ontwikkelaars kunnen nu met een gerust hart verder werken aan de plannen. Wethouder van Roosmalen: “Ik ben én blij voor de diverse verenigingen, omdat we kunnen beginnen met het nieuwe sportcomplex, én voor de inwoners die in Jacobskamp graag willen wonen. Een groot pluspunt vind ik ook dat we in gesprekken met omwonenden hun belangrijkste bezwaren hebben kunnen wegnemen.”

Naar verwachting kan de daadwerkelijke realisatie van het sportcomplex in juni 2012 starten. Het is de bedoeling dat het complex medio 2013 gereed is. De woningverkoop start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2012. Vanaf mei 2012 wordt het gebied bouwrijp gemaakt, zodat eind 2012 de woningbouw kan beginnen.

Op www.jacobskamp.nl staat alle informatie over het project. Men kan zich hier ook aanmelden voor een nieuwsbrief. Veel geïnteresseerden maken hiervan al gebruik.

bron: website Gemeente Sint-Michielsgestel

Terug naar het overzicht