•  

Lintjesregen bij SC Den Dungen

Afgelopen vrijdag werden maar liefs 3 prominente personen binnen onze vereniging gehuldigd door burgermeester Pommer. Onze voorzitter Mari van Grinsven, penningmeester Hans van Lieshout en lid Rien Meulenbroek werden in het verdiende zonnetje gezet.

HEREN, VAN HARTE NAMENS DE GEHELE VERENIGING!

#####################################

M.J.A. (Mari) van Grinsven (59), wonende te Sint-Michielsgestel, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Samenvatting verdiensten:

De heer Van Grinsven verricht al een groot aantal jaren tal van maatschappelijke activiteiten, m.n. voor R.K.V.V. Den Dungen en de parochie Jacob de Meerdere.

Sinds 1970 zet de heer Van Grinsven zich in voor de parochie Sint Jacobus de Meerdere, vooral bij de zorg die de parochie schenkt aan de gehandicapten. Aan hen heeft de heer Van Grinsven zijn hart verpand.

Vanaf 1983 zet de heer Van Grinsven zich in voor RKVV Den Dungen. Hij bekleedde door de jaren heen meerdere functies, secretaris, hoofdredacteur van het clubblad en trainer voor de seniorenelftallen. Verder was/is hij van 1996 tot 2000 en van 2005 tot op heden voorzitter van de voetbalvereniging.

Gedurende deze laatste periode heeft de heer Van Grinsven zich ingespannen om de structuren binnen de vereniging aan te passen en was hij 'voortrekker' om op gemeentelijk niveau gesprekken over privatisering op gang te brengen met de andere voetbalverenigingen in de gemeente Sint-Michielsgestel. Naast dit alles was hij 22 jaar lang actief voetballer tot en met het 1e elftal van de vereniging.

Ook is de heer Van Grinsven sinds 2011 lid van de stuurgroep 'inrichting nieuw sportpark Jacobskamp Den Dungen'. Als voorzitter van RKVV Den Dungen en toekomstige gebruiker maakt hij deel uit van deze stuurgroep. Door zijn inzet is er een fusie ontstaan tussen de plaatselijke korfvalvereniging en de voetbalvereniging.

Verder is de heer Van Grinsven vanaf 1970 tot op heden hulp-Sinterklaas voor verenigingen en instellingen zoals parochie Sint Jacobus de Meerdere, buurtverenigingen, sportverenigingen en De Binckhorst in Rosmalen, is hij sinds 1997 collectant voor de Vastenaktie en sinds 1999 voor de Nierstichting

J.L.M. (Hans) van Lieshout (65), wonende te Den Dungen, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Samenvatting verdiensten:

De heer Van Lieshout verricht al een groot aantal jaren tal van maatschappelijke activiteiten, vooral voor RKVV Den Dungen en de Parochie Jacob de Meerdere in Den Dungen. Vanaf 2006 tot op heden is hij penningmeester voor RKVV Den Dungen. Hij heeft het financieel beheer van de vereniging en is in alle facetten eindverantwoordelijke. In zijn functie als penningmeester stuurt hij ook de financiële en de sponsorcommissie aan. Momenteel is hij mede financieel verantwoordelijk voor de inrichting en alle investeringen in en om de nieuwbouw van sportpark Jacobskamp. In een eerdere periode was hij ook al eens 11 jaar penningmeester van de vereniging.

Van 2005 tot 2012 was hij penningmeester bij Lokaal 7, de lokale omroep van de gemeente Sint-Michielsgestel. Ook was hij 2 jaar penningmeester/bestuurslid van de Stichting 'Muziek om de Toren'. Deze stichting organiseert het muziekevenement in Den Dungen.

Door de jaren heen maakte de heer Van Lieshout deel uit van diverse commissies, zoals de jubilieumcommissies voor het 25-, 40- en 50-jarig bestaan van RKVV Den Dungen, de commissie voor de renovatie/restauratie van de kerktoren Sint Jacobus de Meerdere en de stuurgroep Ad Gaudium die gelden bijeenbracht voor onderhouds- en renovatiewerkzaamheden van de kerk Sint Jacobus de Meerdere.

Sinds 2013 tot op heden maakt de heer Van Lieshout als financieel controller deel uit van de jubileumcommissie voor het 100-jarig bestaan van de Harmonie Wilhelmina in Den Dungen. Naast dit alles was hij gedurende 50 jaar actief voetballer bij RKVV Den Dungen.

M.M.M. (Rien) Meulenbroek (68), wonende te Den Dungen, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Samenvatting verdiensten:

Van 1973 tot 1982 was de heer Meulenbroek voorzitter bij de plaatselijke voetbalvereniging RKVV Den Dungen. Decorandus had de algemene leiding en vertegenwoordigde de club als woordvoerder.

In 1983 was de heer Meulenbroek medeoprichter van Wieler Trim Tour Club (WTTC) Vlug Trug en werd hij benoemd tot voorzitter en organiseerde hij de jaarlijkse toertochten. Dit deed hij tot 1985.

In 1985 werd decorandus benoemd als bestuurslid van de Vereniging Lokale Omroep Den Dungen (VLOD). Ook was de heer Meulenbroek lid van de programmaraad van de VLOD. In 1989 werd decorandus voorzitter. Tijdens zijn voorzitterschap werden de eerste stappen gezet naar samenwerking van de lokale omroepen in het stadsgewest ’s-Hertogenbosch. In 1997 werd de VLOD ontbonden en werd de heer Meulenbroek voorzitter van de nieuwe lokale omroep ‘Lokaal 7’.

Van 1998 tot 2007 was de heer Meulenbroek voorzitter van dameskorfbalvereniging Flash. In 2000 neemt de heer Meulenbroek namens de korfbalvereniging zitting in de stuurgroep Nieuw Sportpark. Uit dit initiatief is het huidige sportpark Jacobskamp ontstaan. Tot op heden draagt decorandus ook in de bouwcommissie zijn steentje bij.

Verder was de heer Meulenbroek van 1997 tot 2008 begeleider van het zaalvoetbalteam ‘Van Grinsven Tegels’, is hij vanaf 2002 voorzitter van Biljartvereniging EDDO, is hij vanaf 2003 voorzitter van de buurtvereniging Jhr. van Rijkckevorselstraat, is hij sinds 2005 lid van de werkgroep Heemkundevereniging "Op die Dunghen" en leider van de werkgroep Kerkbalans, treedt hij sinds 2010 op als barcoördinator van Tennisvereniging De Donkelaar en sinds 2009 actief lid van de ‘Politieke Partij Dorpsgoed’.

Terug naar het overzicht