•  

Den Dungen, Nivo en Zwaluw oefenen alweer

DEN BOSCH – Waar de meeste clubs genieten van de zomerstop, zijn anderen nu alweer bezig met de voorbereiding op seizoen 2016-2017. Dinsdagavond oefende Nivo Sparta tegen Jong Willem II en Zwaluw VFC ontving op het eigen kunstgrasveld Den Dungen. Wij spraken de trainers en vroegen naar hun eerste bevindingen.

Omdat het eigen nieuwe sportpark nog niet bespeelbaar was, week Nivo Sparta voor het duel met de Tilburgse beloften uit naar stadion De Vliert. Theo van Geffen zag zijn mannen op het kunstgras aldaar met 0-3 op de broek krijgen. Vooral na rust had Nivo Sparta geen schijn van kans meer. “Na een prima eerste helft, met een paar mooie kansen, zijn we er de tweede helft geen moment meer aan te pas gekomen”, moest de oefenmeester toegeven. “Zes wissels en een beter combinerend Willem II zorgden ervoor dat we de tweede helft alleen maar tegen hebben gehouden. Het lag aan onze keepers dat het bij 0-3 bleef. ” Toch vond hij het een geslaagde aftrap: “Een conditioneel nuttig potje. En het was een leuke ervaring in het stadion van FC Den Bosch. Maandag spelen we in stadion van RKC Waalwijk tegen Jong RKC. We zouden tegen Willem II thuis spelen, maar ons complex is nog niet helemaal klaar om er een wedstrijd te spelen. Trainen doen we er al wel. Het wordt fantastisch.”

Zwaluw VFC speelde al de tweede oefenwedstrijd met de nieuwe selectie. Net als afgelopen zondag tegen Olympia’60 werd ook van Den Dungen met 1-3 verloren. Toch was trainster Marlou Peeters te spreken over de wedstrijd: “Het ging goed. We hebben met een hele nieuwe groep gespeeld. De hele selectie, van het 1e, 2e en 3e elftal, is door elkaar gemixt, zodat iedereen een eerlijke kans krijgt om zich te bewijzen in deze twee weken. De groep van gisteren speelde met een andere instelling en meer werklust dan die van het weekend. En ik was positief verrast over sommige spelers. In de rust hebben we veel wisselingen gedaan en daardoor ging het alsnog van een 0-0 ruststand naar 1-3.”

Ook Erik van Rooij, de hoofdtrainer van Den Dungen, was niet ontevreden. “Zeker voor de eerste wedstrijd niet. We hebben de wedstrijd gewonnen met een grote groep van 18 spelers. Belangrijk is dat we spelers gebruikt hebben die pas een aantal keer getraind hebben en dat alles fit is gebleven. Er waren jeugdspelers bij die overgekomen zijn uit de A1 en spelers die vorig seizoen in het 1e of 2e speelden. De komende weken spelen we met verschillende groepen nog een aantal wedstrijden spelen en dan gaan we genieten van de vakantie.”

Bron: website 073voetbal.nl

Terug naar het overzicht