•  

Veldengebruik trainingen/wedstrijden JO7-JO9-JO11

Het kunstgras blijft de gemoederen bezig houden. Hoewel het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) eerder bekend gemaakt heeft dat sporten op kunstgrasvelden met rubbergranulaat verantwoord is, ontstond na een tv-uitzending (zie bericht op deze site d.d. 16-2-2017) toch weer enige onrust. Met name ouders van jonge kinderen zijn bezorgd over gezondheidsrisico’s bij het voetballen op kunstgras.

Zoals eerder aangegeven, hanteert het bestuur van SC Den Dungen het uitgangspunt –de adviezen van RIVM, KNVB en gemeente volgend- dat er gewoon op kunstgras gesport kan worden. De door begeleiders/ouders geuite zorgen inzake de kunstgrasproblematiek dienen wij echter ook serieus te nemen. Verzoeken van teams om te kunnen spelen en/of trainen op het natuurgrasveld/korfbalveld worden dan ook in behandeling genomen en getoetst aan de praktische haalbaarheid daarvan. In verband hiermee heeft nader overleg met de begeleiders en trainers van de JO9 en JO11 voorlopig geleid tot de volgende afspraken:

Maandag:
JO7 trainen op natuurgras / veld 2
JO9 trainen op natuurgras / veld 2
JO11 (diegenen die willen) trainen op kunstgras / veld H
Woensdag
JO7 trainen op korfbalveld
JO9 (diegenen die willen) trainen op kunstgras / veld H
JO11 trainen op natuurgras / veld 2

Op de zaterdagen worden thuiswedstrijden –zo veel als mogelijk- op natuurgras gespeeld. Bij uitwedstrijden zullen –indien van toepassing- verzoeken hiertoe gericht worden aan de betreffende vereniging.

Terug naar het overzicht