•  

‘Eindelijk licht aan einde van tunnel’

‘Eindelijk licht aan einde van tunnel’

DEN DUNGEN – Verrassend won Den Dungen afgelopen weekend bij CHC: 1-2. Een uitslag die eigenlijk totaal niet past in het seizoen van de behoorlijk matig presterende vierdeklasser. Maar er is licht aan het einde van de tunnel, denkt Herbert Maas. “We voetballen na de winterstop beter. Na twee overwinningen lijkt de gifbeker eindelijk leeg.”

Den Dungen heeft een zeer moeizame eerste seizoenshelft achter de rug. “We hadden ook veel wisselingen ten opzichte van vorig seizoen. Met name voorin. Zeker na de blessure van Thomas van Lokven scoorden we zeer moeilijk”, vertelt Maas. Waar het in de beker nog redelijk ging, wisten de Dungenaren in de competitie het net nauwelijks te vinden. “Ik heb er dit seizoen tot nu toe zelf ook minder gemaakt dan normaal. Daarnaast leek er maar geen eind te komen aan de spreekwoordelijke gifbeker.”

De aanvallende middenvelder is realistisch: “Uiteindelijk vind ik dat de ranglijst nooit liegt. We moeten vooral naar ons zelf kijken en vechten voor elk punt. Ik denk dat iedereen dat inmiddels wel beseft. Gelukkig gaat het de laatste weken ook beter, maar vaak zonder resultaat. En daar draait het dan wel om. Liever de hele wedstrijd onder druk en een smerige counter, dan voetballend beter zijn en er niks aan overhouden.”

Blessures
Maas stond voor de feestdagen zelf een tijdje buitenspel, maar is sinds de jaarwisseling weer volledig inzetbaar. “Helaas was ik niet als enige getroffen door een vervelende blessure. Daan van der Heijden is gelukkig ook weer fit, maar Casper van Vught, Thomas van Lokven en Orry van de Voort zijn nog altijd of weer langdurig geblesseerd. Normaliter allemaal basisspelers. Er is een zeer jong elftal over, maar ook met de huidige jongens moeten we in staat zijn om punten te pakken. Voetballend zijn de kwaliteiten aanwezig. Als we dat blijven combineren met vechtlust, om een antwoord te vinden op het fysieke geweld uit onze klasse, dan gaan we zeker wedstrijden winnen.”

Zondag ontvangt Den Dungen met SCI de nummer 7 van de ranglijst. “Helaas wonnen we tot afgelopen weekend alleen van SCR, maar we voetballen na de winterstop wel beter”, aldus Maas. “Voorin is Lars (van Nieuwburg, red.) de laatste weken lekker op dreef, wat fijn is voor het hele team. Ook Jawid (Barez, red.) voetbalt lekker. Hopelijk kunnen ze dat ook zondag weer laten zien. Hoewel we uit hebben verloren, gaan we tegen SCI ‘gewoon’ weer drie punten pakken.”

Terug naar het overzicht