•

zo 20 jan: Den Dungen 1 - GSBW 1 (4 - 1)

Het op de ranglijst iets hoger geplaatste GSBW moest het in de tweede helft afleggen tegen een beter Den Dungen: 4-1.
Het werd een leuke wedstrijd tussen Den Dungen en de bezoekende Blauw Witten uit Goirle. Twee ploegen die willen voetballen en daar waar mogelijk de aanval kiezen. Het krachtsverschil was voor rust gering. Na ruim een kwartier spelen, moest de Dungense verdediger Rens Broeren op de lijn redding brengen, terwijl kort daarop GSBW geluk had dat de paal in de weg stond bij een inzet van Loek van Grinsven. Wat gelukkig kwam Den Dungen kort voor de rust toch aan een voorsprong toen Youri van Grinsven de bal van dichtbij over de doellijn werkte: 1-0.

Direct na rust ontstonden er voor beide ploegen opnieuw scoringskansen. Eerst richt Thomas van Lokven te hoog, terwijl GSBW even later op de paal schiet en vanuit de rebound de kans op de gelijkmaker onbenut laat. Dan acht Den Dungen de tijd rijp om echt het heft in handen te nemen. De jonge centrale verdediger Stijn Lamers zorgt hierbij voor een positieve impuls door verdedigend zijn mannetje te staan en op de juiste momenten de aanvalslinie te ondersteunen. Het gaat bij Den Dungen nog vlotter lopen als Daan van der Heijden na een gevecht om de bal het beslissende zetje weet te geven: 2-0. GSBW zocht daarna voor een beter resultaat de aanval. Den Dungen kreeg hierdoor meer ruimte en invaller Lars van Nieuwburg kon hiervan in de laatste tien minuten met twee doelpunten profiteren. Tussen die beslissende goals in had Luuk Becker voor zijn ploeg de eer weten te redden. Een wat ruim uitgevallen maar verdiende 4-1 overwinning voor Den Dungen.