•

zo 6 okt: Den Dungen 1 - Schijndel/DE WIT 1 (3 - 1)

Wat jaren geleden nog ondenkbaar leek, werd nu gewoon werkelijkheid. Tegen het veel hoger aangeslagen Schijndel behaalde Den Dungen een verdiende zege: 3-1.

De hoofdklasser van weleer beseft zich terdege dat het ook in de derde klasse nog een behoorlijk karwei wordt om gewoon mee te draaien. Schijndel heeft een herstart gemaakt met een jonge lichting. Ongetwijfeld gaat dat op termijn weer goed komen, maar in wedstrijden als tegen Den Dungen –een redelijke mix van jong talent en ervaring- wordt er nog net te weinig gebracht. Vrij eenvoudig controleerde de thuisploeg dan ook de wedstrijd. Men liet het initiatief aan de bezoekers, maar die wisten daar geen voordeel uit te halen. Het veelvuldige balbezit in de eerste helft leverde nauwelijks een serieuze mogelijkheid op. Den Dungen daarentegen scoorde wel! Toen halverwege de eerste helft spits Jeffrey Sterks zomaar ineens vrij baan kreeg, bedacht hij zich geen moment. Met een fantastische trap van afstand liet hij de bal over de Schijndelse doelman verdwijnen: 1-0.

Schijndel bleef aandringen en de gelijkmaker hing in de lucht. Die kwam er direct na rust via Tjeerd Pijnenburg: 1-1. De vreugde bij de Schijndelnaren was van korte duur. Want nog in dezelfde minuut zorgde Tom Schuurmans op beheerste wijze voor 2-1. Vanaf dat moment een gelijkopgaande strijd. De bezoekers creëerden weinig of geen mogelijkheden. Den Dungen –met een uitblinkende Remco Kersten op het middenveld- hield echter controle. Geen enkel moment kwam de voorsprong in gevaar. In de laatste minuut zorgde Giel Dalessi voor de genadeklap: 3-1.