•

Nipt verlies Den Dungen

Den Dungen hield lang stand tegen koploper RKPVV uit Helmond. Spektakel alom in de laatste minuut. Via de voet van de keeper leek het gelijk te worden. Het bleef bij 0-1.

Bijna was Friso de Kroon de gevierde man. Bijna….! In de laatste seconde van de wedstrijd beroerde de mee naar voren getrokken Dungense doelman de bal zodanig dat die in het doel van de tegenstander verdween. Dat was echter één tel na het laatste fluitsignaal van de goed leidende jeugdige scheidsrechter Timo Smulders. ‘Buiten de speeltijd’ oordeelde de arbiter vastberaden en hield in alle opwinding vast aan zijn beslissing. Dat was zuur voor Den Dungen , maar ook hier huldigt men het standpunt ‘scheidsrechter beslist’.  Ook in die gevallen dat het anders uitpakt dan je hoopt.
De 0-1 overwinning van RKPVV betekende meteen ook de periodetitel voor de ploeg uit Helmond. Den Dungen had zich tactisch goed ingesteld op het spel van de koploper. En dat was nodig, want RKPVV beschikt over de nodige technische en fysieke bagage met in elke linie spelers die op hoog niveau gespeeld hebben. Gedurende grote delen van de wedstrijd waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Omdat In de beginfase aan Dungense kant verzuimd werd een uiterst scherpe voorzet van Rens Broeren te verzilveren, stond het halverwege 0-0.
Na rust namen de bezoekers steeds meer het heft in handen. Na een uur spelen was de laatste kans aan Dungense zijde net niet besteed aan Thomas van Lokven. Tien minuten later was het  wel raak aan de andere kant. Uit een strafschop kopte Johan van Lierop de 0-1 in de touwen. De promovendus staat fier aan kop, terwijl Den Dungen –ook nieuw in de derde klasse- tot dusver alleszins redelijk meedraait.