•  

40 jaar lidmaatschap voetbal - Jan Spierings

Als je als vereniging zeer trouwe leden hebt, dan mag je daar trots op zijn en er op gepaste wijze aandacht aan schenken. Het is een goede gewoonte zo direct in het nieuwe jaar clubleden te eren en te huldigen tijdens de nieuwjaarsreceptie. Gezellig bij elkaar komen en de jubilaris in een overvol clubhuis even in het middelpunt zetten, lukt begin 2021 vanwege corona echter niet. Dit keer dus een huldiging ‘in aangepaste vorm’, maar niet minder gemeend.

Jan Spierings

De eerste keer dat Jan zich bij de voetbalclub als lid meldde, zal in de zestiger jaren van de vorige eeuw geweest zijn. Tot een aaneengesloten reeks van vijftig jaren kwam het echter nog niet. Want als talentvolle en ambitieuze doelman maakte  hij even een uitstapje naar hoger spelende amateurclubs. 

Vanaf 1980 kon het eerste elftal van Den Dungen weer gebruik maken van de diensten van de energieke, enthousiaste en strijdvaardige keeper. Vele jaren lang zou Jan een betrouwbare sluitpost vormen en collega-keepers met raad en daad bijstaan. Ook toen hij bij het vorderen der jaren in de lagere seniorenteams speelde, bleef hij even gedreven en fanatiek als voorheen.

Toen fysieke ongemakken hem parten gingen spelen, beëindigde  hij zijn actieve carrière, maar bleef de club trouw.  Hij was nooit te beroerd zijn (adviserende) stem te laten horen en hiermee de club van dienst te zijn. Als begeleider van seniorenteams had hij eerst ‘de veteranen’ onder zijn hoede om zich daarna te ontfermen over het tweede selectieteam.  Dit keer dus een jonge spelersgroep en jeugdige collega-stafleden. Er is sprake van een voorbeeldige samenwerking. Jan draagt bij aan de goede sfeer binnen de groep en onlangs werd de grootst mogelijk prijs (het kampioenschap) gepakt.  

Terug naar het overzicht